1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da Nevruz programı
Kağızman’da Nevruz programı

Kağızman’da Nevruz programı

BDP Kağızman’da Nevruz programı düzenledi...

A+A-

Kars Kağızman’da, BDP tarafından Nevruz kutlaması düzenlendi. Kutlamada çok sayıda katılımcı ateş etrafında halay çekti.

Kağızman Halk Eğitimi Merkezindeki dolmuş parkında yapılan kutlama için polis ekipleri geniş güvenlik tedbirleri aldı. Vatandaşlar, alana üzerleri aranarak alındı. Yerel sanatçıların söylediği türküler eşliğinde çok sayıda kişi el ele tutuşarak halay çekti.

BDP Kağızman ilçe başkanı Mehmet Doğan, çözüm sürecine değinerek. “Biz AK Parti’nin ne kadar samimi olduğu konusunda, açıkça söylemek gerekirse çok emin değiliz, çünkü bizim Başbakan bir gün bir şey söyler, ertesi gün ona 180 derece başka bir şey söyler, üçüncü gün farklı bir şey söyler. Oysa görüşmelerinde de aynı şey yaşandı, sonuçta masa terk edildi. Onun bütün sorumluluğu, Kürt hareketinin üzerine bırakıldı. Bu defa öyle olmamasını umuyoruz. Onu cesaretli kılmak istiyoruz, ümitli olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan ise tüm illerin Kağızman gibi barış içinde yaşamasını dileyerek, “Hiçbir şeyden korkmuyoruz. İnsanımızdan korkmuyoruz. Hepiniz, canımız, ciğerimsiniz hep birlikte bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele ettik. İşte şahitleri karşıda kucak kucağa yatanlar. Onun için bu Anadolu toprakları, hepimizin vatanı. Ama hepimiz kültürel kimliklerimizi koruyarak, barış içerisinde, insan haklarının çiğnenmediği ortamlarda kardeşçe yaşamaya, İşte Burada olduğu gibi ülkemizde de özgür yaşamaya devam edeceğiz. Bununla ilgili irademizi ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.

Kars BDP Milletvekili Mülkiye Birtane de şunları söyledi:

“Ben hiçbir zaman asimile olmayı kabul etmedim. Her zaman dilimle konuştum. Ancak Türkçeye karşı değilim. TBMM’de Kürt halkının kimliğiyle kendimizi temsil ediyoruz. TBMM’nin bir milletvekili olarak buradan Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ a sesleniyorum: Sayın Başbakan bu süreçte gerçektende söylemleriyle Türkiye deki demokrasi ve insan hakları sorununa bir çare bulacağını söylüyor. Ama bizde şunu söylüyoruz. Sayın Başbakan Kürt halkı eski Kürt halkı değil. Kürt halkı artık özgürlüğünü almadan bir adım dahi geri atmayacaktır. Bu süreçte hükümetin ve Sayın Başbakanın ciddi olması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Artık küçük hesaplar peşinde koşarak yanılgılı yola saparak Kürtleri bitiririm demesin. Bizler özgürlük mücadelesi için binlerce bedel ödedik. Çok bedeller ödedik. Bu özgürlüğümüzü yüreğimizde bugüne kadar taşıdık. Bizim özgürlük yürüyüşümüz sadece Kürt halkının özgürlük yürüyüşü değil, tüm halkların bu kutsal topraklar üzerinde özgürce birlikte yaşaması için mücadelesini veriyoruz. Bunu olumlu sonuçlandırmayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Şimdiye kadar vermiş olduğumuz mücadele sayesinde Kürt analarının yanan yürekleri sayesinde bizler bugün bu sorunun müzakere yöntemiyle çözümlenmesi için bir noktaya geldik. Ama bu sorun henüz bitmiş değil. Sefahate kapılmamak gerekir.

Yakılan nevroz ateşinden sonra halaylar çekildi ve daha sonra katılanlar olaysız olarak dağıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.