1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da Kan Bağışı
Kağızman’da Kan Bağışı

Kağızman’da Kan Bağışı

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde Erzurum Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü.

A+A-

Kızılay Vakfı tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası ilçe halkı tarafından ilgi gördü. Kampanyaya destek vermek için sıraya giren vatandaşlar kan bağışında bulunarak Kızılay destek olurken, birçok vatandaşta kan oranlarını ölçtürdü.

 

Kağızman ilçe merkezinde kurulan Kızılay çadırını ziyaret eden vatandaşlar, kan bağışında bulunmanın her insanın asli görevi olduğunu belirttiler.

 

Kan bağışında bulunmak için Kızılay çadırını ziyaret eden Remzi Yıldırım; “Kızılay tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına her vatandaşın katılarak kan bağışında bulunması gerektiğine inanıyorum. Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılayan Kızılay’a vereceğimiz kanın, bir başka kişinin hayatını kurtardığını unutmayalım. Bunun herkes üzerine düşen görevi yerine getirerek kan bağışında bulunmalıdır” dedi.

 

Merkezi Erzurum`da bulunan Kızılay Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi yetkilileri tarafından Kağızman’da kurulan Kızılay çadırında başlatılan kan bağışlama kampanyasına katılan ve kan bağışında bulunan vatandaşlar uzmanlar tarafından da bilgilendiriliyor. Vatandaşların kan değerlerini de ölçen uzmanlar, gerekli bilgiler vererek vatandaşların tedbir almalarında yardımcı oluyor.

 

Kızılay çadırında toplanan kanların Erzurum Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi’ne götürüldüğünü, Doğu’da ihtiyacı olan hastalara kanın daha çabuk ulaştığı kaydedildi.

 

Öte yandan Kağızman Kaymakamlığı ilçe merkezinde bulunan hoparlörlerden sürekli anonslar yaptırarak Kızılay’ın başlattığı kan bağışına vatandaşların katılımı sağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.