1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da, husumetli aileler barıştırıldı
Kağızman’da, husumetli aileler barıştırıldı

Kağızman’da, husumetli aileler barıştırıldı

Kağızman’da Kömürlü köyünde Temmuz ayında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 17 kişinin yaralandığı kavga nedeniyle aralarında husumet bulunan Akyıldırım ve Yalçın aileleri barıştırıldı.

A+A-

Kağızman Kaymakamı İshak Çınar’ın araya girmesiyle husumetli aileler köy camisinde bir araya getirilerek Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Daha sonra husumetli iki aile üyeleri el sıkışıp birbirlerinden helallik alarak barıştırıldı.
Kağızman İlçe Kaymakamı İshak Çınar öncülüğünde köyün ileri gelenleri ile birlikte, iki aile arasında barış yemeği düzenlendi.  
Düzenlenen barış yemeğine Kaymakam Çınar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Evren Sarıtaş, İl Genel Meclisi Üyesi Cesim Karaca ve köyün ileri gelenleri ile barışan aileler katıldı.
Kaymakam Çınar, barış yemeğinde yaptığı konuşmasında, “Öncelikle bu barış ortamının sağlamasından ötürü herkese çok teşekkür ediyorum. Barış için gösterdikleri çabadan, erdemlilikten ve büyüklükten ötürü de ailelere çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle kavgalar üzücü hadiseler yaşatmasın. Göstermiş olduğunuz duyarlılıkla bu barış ortamının yaşanması yöremizde ki husumetli ailelere de örnek olacaktır. Tekrardan hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.