1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da ceviz bereketi
Kağızman’da ceviz bereketi

Kağızman’da ceviz bereketi

İlkbahar aylarında ceviz ağaçlarının erken yaprak dökmesi, 80 bin ceviz ağacının bulunduğu Kağızman ilçesindeki vatandaşları endişelendirmişti ve bunun üzerine harekete geçen Kars Kağızman Tarım ve İlçe Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulunmuşlardı.

A+A-

İlkbahar aylarında ceviz ağaçlarının erken yaprak dökmesi, 80 bin ceviz ağacının bulunduğu Kars Kağızman ilçesindeki vatandaşları endişelendirmişti ve bunun üzerine harekete geçen Kars Kağızman Tarım ve İlçe Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulunmuşlardı.

Kağızman’da ceviz yetiştiricileri ilkbaharda ceviz ağaçlarına bakım ve gereken bakımı yaptıklarından ceviz ağaçlarının ikili yerine beşli ve altılı üzüm salkımı şeklinde verim vermesi Kağızmanlı vatandaşları sevindirdi.

Ceviz ağaçlarının ilk defa beşli veya altılı olarak tutmasına şahit olduklarını bildiren vatandaşlar bu yıl cevizin bu kadar verim vermesinin ise en çok ceviz üreticiliği yapan çiftçileri sevindireceğini belirttiler.

İlçe Tarım yetkilileri, ceviz ağaçlarının beşli ve altlı salkım şeklinde verim vermesini değerlendirdi ve eklediler, “Bu durum bazı ceviz ağaçlarında istenilen aranan bir çeşit özelliğidir. Bazı durumlarda bu salkım 12 veya 15’lide salkım şeklinde olabilmektedir. Bu cevizlerde verim randımanı yüzde 60 gibi yüksek bir orandır. Bu tür cevizlere üzüm türü ceviz denilmektedir. Tarım İl Müdürlüğü olarak bu cevizlerin ıslahı ve çelik ile çoğaltılmasını yapılması gerekmektedir. Bu konudaki çalışma teknik elemanlar tarafından yapılacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.