1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman lezzetini arıyor
Kağızman lezzetini arıyor

Kağızman lezzetini arıyor

Kağızman yöresel yemekleri tanıtım gününe katılım yoğundu.

A+A-

 

 

Kars Kağızman METEM Lisesi Okul Müdürü Yakup Bayşar tarından organize edilen Kağızman yöresel yemekleri tanıtım gününe Kağızman Kaymakamı Kemal Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Parlar, Kağızman özel idare Müdürü Hüseyin Yıldız, Kağızman İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erol Aras, Zafer Kurt, Kağızman Aras Anadolu Lisesi Müdürü Tufan Ayhan, Kağızman Anadolu Lisesi Müdürü Ali Altun, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Birbirinden güzel yemeklerin sergilendiği güne ilgi yoğundu. Kağızman’a has yemekler için yarışma düzenlendi Özer Yıldız, Mutlu Yüce ve Yemen Yıldız gibi yarışmaya tecrübeli jüri üyeleri katıldı. Yarışmada dereceye giren ev hanımlarına Kağızman Kaymakamı Kemal Duru tarafından ödül verildi.

Kars Kağızman Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İğne Oyası Kursiyerleri ile Kağızman’ın Yöresel Yemeklerinin tanıtımın yapıldığı yemek yarışması düzenlendi.

Yirmi Kağızman yöresel yemeğinin katıldığı yarışmaya ilgi oldukça fazlaydı. Yarışmacılar en güzel yemeklerini sergileyerek kıyasıya bir yarış içerisindeydiler. Kağızman’ın en ünlü yemek ustalarının jüri olduğu yarışmaya Kaymakam Kemal Duru başta olmak üzere daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar katıldılar.

Okul Müdürü Yakup Bayşar, böyle bir organizasyonu düzenlemelerinin amacının Kağızman’ımızın yöresel lezzetlerini tanıtmak ve bu yöresel zenginliğimizin unutulmasını önlemek olduğunu belirtti.

Bayşar, “Bu projedeki bir diğer amacımız ise okulumuzda Kağızman halkına düzenlediğimiz kurslarımızı duyurmak ve daha fazla katılımcı olmasını sağlamaktır.” dedi.

Kağızman Kaymakamı Kemal Duru da, “Kağızman’ın bir birinden güzel yemekleriyle karşılaştık. Bugün bir birinden güzel ve leziz yemeklerle tanışacağız. Jüri  üyeleri seçimde bayağı zorlanacak gibi bütün yarışmacıların ellerine sağlık.” diye konuştu.

Kağızman yemeklerinden özellikle, pestil, kavurması, kapama, köme haşılı ve mercimekli bulgur pilavı, ballı köy helvası, ilgi odağı oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.