1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kafkas’ın Kadınları Derneği ve Değer Otizm Derneği'nden Çırağan Sarayı’nda muhteşem gece...
Kafkas’ın Kadınları Derneği ve Değer Otizm Derneği'nden Çırağan Sarayı’nda muhteşem gece...

Kafkas’ın Kadınları Derneği ve Değer Otizm Derneği'nden Çırağan Sarayı’nda muhteşem gece...

Kafkasya’dan Anadolu’ya müşfik bir sıhhat köprüsü 'kadın ve çocuk'

A+A-

Her daim İstanbul’un uzağında ve her daim Anadolu’nun yakınında olan kadim Kafkasya’nın müşfik kadınlarının hikâyesini “Sıhhat Köprüsü”nden geçirerek “Kadın ve Çocuk” teması altında buluşturduğu gece Kafkas’ın Kadınları Derneği ve Değer Otizm Derneği tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenledi.

Düzenlenen gecede konuşan Kafkas’ın Kadınları Derneği Kurucu Başkanı Emel Yenigün, Kafkasya’dan Anadolu’ya Müşfik Bir Sıhhat Köprüsü kurduklarını ifade ederek şunları belirtti : “Derneğimiz kuruluş sebebi dünya genelinde ve özellikle Türkiye'de yaşayan Kafkasya kökenli ya da kültürel olarak Kafkasya ile bağlantılı olan veya bu coğrafyanın kültürü ile bağ kurmak isteyen tüm kadınlar ile fiili olarak Kafkasya bölgesinde yaşamını sürdüren kadınlar arasında bir iletişim köprüsü kurmaktır.

Bu yolla oluşacak sivil inisiyatifin gücü ile katılımcı tüm kadınların ve bileşeni oldukları toplumların yaşam kalitelerini geliştirmek ayrıca kadınların ekonomik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktır.

Kadınlara uzmanlar aracığıyla çeşitli alanlarda üretken olmaları, ekonomik özgürlüklerini sağlamaları ve meslek edinmelerini sağlamak hususlarında eğitim görmelerini sağlamak amacı ile kurulmuştur.

Bugün bir araya gelme sebebimiz ise öncelikle Rengarenk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Ana sponsorluğunda “Değer Otizm Derneği” ile aynı hassasiyetleri taşımamız, DEĞER Otizm Spektrum bozukluğuna sahip çocuklarımıza yardımcı olmak amacı ile başlatılan bir sevgi projesi için, bizlerde başta Kafkas kadınları olmak üzere bölgede destek ve yardım projesi kapsamında İstanbul Çırağan otelinde bir etkinlik gerçekleştirdik.

Gecede iş ve medya sektörünün önde gelenleri yapılan organizasyonun amacına ulaşması için gerekli tüm desteği vereceklerini açıklamaları bu yolda bizlere cesaret ve güç vermesi ile yolumuza emin adımlarla yürümemizi sağlayacaktır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.