1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı Emel Yenigün : Özbekistanlı Kadınlarla Güç Birliği Yapacağız
Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı Emel Yenigün : Özbekistanlı Kadınlarla Güç Birliği Yapacağız

Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı Emel Yenigün : Özbekistanlı Kadınlarla Güç Birliği Yapacağız

Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı Emel Yenigün, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e tebrik mesajı gönderdi.

A+A-

Türkiye'nin kardeş ülkesi Özbekistan, Rusça olan resmi dilini Türkçe olarak değiştirdi.

Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı Emel Yenigün, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e tebrik mesajı göndererek, Özbekistan yönetimini kutladı.

Genel Başkan Emel Yenigün ; “Bir süredir resmi dilini değiştirmeye hazırlanan Özbekistan yönetimi, anayasaya uygun şekilde çalışmalarını tamamladı. Ülkede Türk lehçelerinden birisi olan 'Özbekçe' resmi dil olarak kabul edilmesine rağmen, Kiril alfabesi kullanılıyordu. Özbekistan yönetimi, yaşanan karışıklıkları gidermek ve anayasa hükmünü tamamen uygulamak maksadıyla Kiril alfabesinin kullanımını da rafa kaldırarak Türkçe harflerin de yer aldığı Latin alfabesine geçti. Bu durumdan dolayı Kafkas’ın Kadınları Derneği olarak Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e tebrik mesajı gönderdik” dedi.

ÖZBEKİSTANLI KADINLARLA GÜÇ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Kafkas’ın Kadınları Derneği Genel Başkanı Emel Yenigün, Özbekistanlı kadınlarla güç birliği yaparak önemli projeler gerçekleştireceklerini ifade ederek, derneğimizde Özbek üyemizde bulunmaktadır. Gerek ülkemizdeki ve gerekse bizzat Özbekistan’a giderek kadınlarımızı “hayatın nesnesi değil öznesi” olduğunu ve kadınların toplumsal, ekonomik, siyasi ve kültürel hayata daha fazla katılmaları için verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz, diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.