1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kafkas Üniversitesi "Tarih ve Arkeoloji" alanında bölge üniversiteleri içinde birinci sırda...
Kafkas Üniversitesi "Tarih ve Arkeoloji" alanında bölge üniversiteleri içinde birinci sırda...

Kafkas Üniversitesi "Tarih ve Arkeoloji" alanında bölge üniversiteleri içinde birinci sırda...

Türkiye Tanıtma Platformu Kars İl Temsilcisi Ali Gürbüz Sadıkoğlu’ndan Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya tebrik ve teşekkür…

A+A-

Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Kars İl Temsilcisi Ali Gürbüz Sadıkoğlu, Kafkas Üniversitesi’nin başarılı adımlarla ilerlediğini ifade ederek, yalnızca Kars’ın değil bölgemizin gelişmesinde ve kalkınmasında da önemli görevler üstlenmiştir, dedi.

Başkan Ali Gürbüz Sadıkoğlu, 30 Ekim 2021 tarihinde Kafkas Üniversitesi ile Ağrı Iğdır İlleri Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği "Orta Aras Havzası Son Araştırmalar ; Yeni Keşifler" isimli çalıştaya verdikleri destek sonrasında Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu tarafından “Teşekkür Belgesi” ile onure edilmesini hatırlatarak, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu; Kars ile birlikte Doğubayazıt ve Iğdır’ı da kapsayan yakın bölge arkeolojisi ve tarihine yönelik çalışmalara olumlu destek vererek, Aras Havzası’nın incisi bu üç şehrin ortak arkeolojik ve tarihi geçmişini günümüz turizm potansiyeli içinde harmanlayacak önemli gelişmelere öncülük etmektedir, dedi.

Kafkas Üniversitesi’nin son yıllarda özellikle "Tarih ve Arkeoloji" alanında bölge üniversiteleri içinde hatırı sayılır bir üne kavuştuğunu ve bu son gelişmelerin Prof. Dr. Hüsnü Kapu öncülüğünde sürdürüldüğünün altını çizen Sadıkoğlu, Prof. Dr. Hüsnü Kapu’nun Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği döneminde de bu tür çalışmalara önem veren bir vizyona sahip olduğunu hatırlattı.

TUTAP Kars İl Temsilcisi Ali Gürbüz Sadıkoğlu, bölgede bizim de yakından takip ettiğimiz çok önemli katma değere sahip arkeolojik araştırmanın desteklenmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi için Türkiye Tanıtma Platformu olarak gerekli tüm desteklerin devam edeceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.