1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kafkas Üniversitesi Doğu Anadolu Kariyer Fuarında
Kafkas Üniversitesi Doğu Anadolu Kariyer Fuarında

Kafkas Üniversitesi Doğu Anadolu Kariyer Fuarında

Kafkas Üniversitesi, 8-9 Mart tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Doğu Anadolu Kariyer Fuarına katıldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ 

120’ye yakın özel ve kamu kurumunun katıldığı fuarda çok sayıda sunum ve atölye gibi kariyer etkinliği gerçekleştirildi.

Fuarda Kafkas Üniversitesi, başta açılışa katılan Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu olmak üzere geniş bir katılımla temsil edildi. TÜYAP Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyonun açılış törenine Erzurum Valisi Okay Memiş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Millet Vekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu ve Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ev sahibi olan Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Ahmet Hacıoğlu ve Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet ASLAN’ın yanı sıra bölge üniversitelerin rektörleri, firma temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.

Fuara katılan Kafkas üniversitesi standı katılımcılar arasında büyük ilgi gördü. T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da Kafkas Üniversitesi standını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Prof. Dr. Hüsnü Kapu’dan bilgi aldı.

Prof. Dr. Hüsnü Kapu fuarda öğrencilerle bir araya gelerek kariyer etkinliği kapsamında öğrencilerin sorularını ve sorunlarını dinledi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu; “Bu tür fuarlar, ülkenin en fazla istihdama ihtiyaç duyulan bölgelerinden birinde  yer alan gençlerin, istihdam fırsatlarını görmeleri ve büyük firmalara ulaşabilmeleri açısından büyük şans oluşturuyor. Küresel rekabetin korkunç boyutlara ulaştığı ve istihdam alanında büyük dönüşümlerin yaşandığı günümüzde gençlerimizin rekabette geride kalmamaları, dijital dönüşüme uyum sağlamaları adına bu organizasyon firma ve öğrencileri buluşturmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bölgemize ve geleceğimiz olan gençlerimize verdiği değer bağlamında bu tür organizasyonların düzenlenmesini sağladığı için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kariyer etkinliği sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Meryem Aybas ise “Rektör hocamızın teşviki ve desteğiyle Doğu Anadolu kariyer fuarı etkinliğinde ekip olarak yer aldık. Fuarda Üniversitemizi tanıtım materyallerimizin yanı sıra Kars’ın güzelliği ve zenginliklerini tanıtmak amacıyla SERKA, KOSGEB ve Sarıkamış belediyesinin desteğiyle Kars’a ilişkin broşür ve kitapçıklarımızı sunduk. Katılımcılara organik Kars Kaşarı ve Bal ikram ettik. Mühendislik fakültesi öğretim üyemiz Dr. Cem Öziç, mühendislik fakültesi öğrencileriyle birlikte katılarak TÜBİTAK projesi kapsamındaki faaliyetleri de dahil olmak üzere çeşitli çalışmalarını takdim etti. Öğrenci kulüplerinden sorumlu Öğr. Görevlisi arkadaşımız Harun ÖZTÜRK ise üniversitemize bağlı kulüplerimizin fuarda temsilini sağladı. Katılım sağlayan öğrencilerimiz organizasyondan büyük memnuniyet duyduklarını Aselsan, Roketsan, THY gibi büyük firmaların temsilcileriyle buluşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler. Fuar kapsamında katılan öğrencilerimiz CV’lerini firmalara doğrudan iletme imkanı bularak, firmaların mülakatlarına katılma şansı yakaladı.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.