1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAFKAS MÜSLÜMANLARI YÖNETİMİNİN AÇIKLAMASI
KAFKAS MÜSLÜMANLARI YÖNETİMİNİN AÇIKLAMASI

KAFKAS MÜSLÜMANLARI YÖNETİMİNİN AÇIKLAMASI

KAFKAS MÜSLÜMANLARI YÖNETİMİNİN AÇIKLAMASI

A+A-

Kafkas Müslümanları Yönetimi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı'ndaki Büyükelçiliyinin binasına karşı 4 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşen saldırı eylemini kaygıyla, şiddetle kınıyor ve bunu önceden tasarlanmış, politik olarak motive edilmiş bir terörizm ve vandalizm eylemi olarak değerlendiriyor. Bu olay Azerbaycan Cumhuriyeti'ne ve genel olarak uluslar arası hukuka karşı bir provokasyon eylemidir. Açıkça dini istismar eden "Mehdi'nin Hizmetkarları" radikal grubunu bağımsız Azerbaycan'ın egemenliğini ve niteliğini – ulusal bayrağını hedef alması ve eyleme dini sloganlar ve mezhepsel taleplerle eşlik etmesi, dinin kötüye kullanılması olarak değerlendirilebilir.

Azerbaycan, dinler arası ve mezhepler arası dostluk, kardeşlik ve anlayış ortamının hakim olduğu ender ülkelerden biridir. Ülkemiz milli-manevi değerlerine olan yüksek saygısı, dini mirasına ve geleneklerine gösterdiği yüksek özen ile tanınan, muktedir devletlere atıfta bulunan yasal-demokratik, laik bir devlettir. Mezhep ayrımcılığı ve dini hoşgörüsüzlük, dini radikalizm ve yabancı düşmanlığının tezahürleri Azerbaycan toplumuna yabancı kavramlardır. Azerbaycan'da müslümanlar, ortodoks hıristiyanları, katolikler ve museviler hep birlikte tüm dini ayin ve ibadetlerini özgürce yapmaktadırlar. Hoşgörülü ve çok kültürlü yaşam tarzımızı bir arada yaşama modeli olarak dünyaya sunuyoruz.

Ülkemize yönelik provokasyonların arkasındaki ve buna katılan güçler, Azerbaycan toplumunda radikalizme, aşırı güçlere ve onların yıkıcı ideolojilerine yer olmadığını ve Azerbaycanın din adamlarının bu güçlerin sinsi provokasyonlarını asla takip etmeyeceklerini bilmelidirler. İngiliz hükümetinin olayla ilgili gerekli önlemleri alacağını umuyoruz. Düşman güçleri zaferimizin asıl kaynağının milli ve dini birliğimizin olduğunu çok iyi biliyorlar ve bu nedenle bu birliğimizi hedef alıyorlar. Hiç bir kuvvet Azerbaycan'ın güçlü, sarsılmaz devlet bayrağını indiremez ve maneviyatımıza, birliğimize ve ahlaki geleneklerimize zarar veremez. Ehl-i Beyt'in yüksek itibara sahip olduğu ve İslam değerlerinin çok önemsediği ülkemizde hiç kimse milli-dini birliğimize zarar veremez, nifak oluşturamaz. Milli manevi değerler servetimizdir. Tüm zaferlerimizin temelinde tarihsel olarak koruduğumuz bu değerler vardır ve Azerbaycan her zaman bu mirasla zaferler kazanacak ve yeni tarihi zaferlere imza atacaktır. İnşallah!

Bakü şehri, 5 Ağustos 2022

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.