1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadınların Desteklenmesi Projesi
Kadınların Desteklenmesi Projesi

Kadınların Desteklenmesi Projesi

Kars Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) arasındaki işbirliği çerçevesinde

A+A-

“Kırsal Alanda Yaşayan Kadınların Sosyo-Ekonomik Yönden Eğitimlerinin Desteklenmesi Yoluyla Sürdürülebilir Kalkınmanın Sağlanması Projesi” hayata geçirildi.

Proje kapsamında cinsiyet duyarlı yaklaşımı kullanarak kadın çiftçilerin girişimcilik ve pazarlama becerilerinin geliştirilmesi üzerinde durulması amacıyla projenin uygulamalı çalışmaları Kars’ın köylerinden 8 çiftçi kadın ve iki teknik personelin katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Kırsal alanda yaşayan kadın nüfusun niteliklerini geliştirmek, yeni beceriler kazandırmak ve çiftçilik etkinliklerini artırmak içinçiftçi kadınlarımıza yönelik eğitimlere gereksinim duyulmaktadır” dedi.

Düzgün, “Şimdiye kadar uygulanan projeler incelendiğinde, çiftçi kadınlara yönelik çalışmaların sınırlı olduğu görülmüştür. FAO ile birlikte uygulamalı olarak yapılan bu çalışmalardan elde edilen deneyimler iyi kullanıldığı takdirde gelecekteki çalışmaların başarılı bir şekilde yürütülmesine olanak sağlayabilir. Bu nedenle kadınlara yönelik 4 gün süren eğitimlerde kadın çiftçilerimize yönelik pazarlama ve girişimcilik konularında eğitimler verildi. Bu eğitimler Karslı Kadın çiftçilerinin daha aktif, üretken ve girişimci olarak ürünlerini pazarlama ve satması noktasında etkili olur” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.