1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaderine terk edilmiş tarihi bina millet kütüphanesi olacak
Kaderine terk edilmiş tarihi bina millet kütüphanesi olacak

Kaderine terk edilmiş tarihi bina millet kütüphanesi olacak

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Kars’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, yıllardan beridir kaderine terk edilmiş tarihi binanın millet kütüphanesi olarak restore edileceğini söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Önceki gün ilimize gelen Bakan Kurum, Vali Türker Öksüz’ü makamında ziyaret ettikten sonra, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe belediye başkanları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve İl Müdürlüğü personeli ile toplantı yaptı.  

Bakan Kurum toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Kars’ta hayata geçireceği bazı projelerin müjdesini verdi. Verdiği müjdeler arasında, Ordu Caddesi üzerinde PTT binasının bir altındaki tarihi taş binanın İl Özel İdaresine tahsisini yapacaklarını söyledi. Yıllardır atıl halde bulunun tarihi binanın İl Özel İdaresi marifetiyle millet kütüphanesi olarak yapılacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “Özel İdaremiz burada bir millet kütüphanesi yapacak. Kütüphane içerisinde vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat açık olacak ve gençlerimiz burada hem ders çalışabilecekler hem de ücretsiz internet hizmetinden faydalanacaklar. Kars il merkezindeki tarihi dokunun içerisinde, özümüzü ve kültürümüzü yaşayacağız, ecdadımızın ve şehitlerimizin bizlere emanet ettiği tarihi değerleri de gün yüzüne çıkarmış olacağız.” Dedi.

Özel Uçakla Kars’a gelen Bakan Kurum, Harakani Havalimanında Kars Valisi Türker Öksüz, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Cumhur İttifakı Kars Belediye Başkan Adayı Çetin Nazik ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Kurum karşılamanın ardından sırasıyla AK Parti ve Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezlerini ziyaret ettikten sonra Vali Türker Öksüz’ü de makamında ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.