1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kaçak elektrikçiler uyarıldı
Kaçak elektrikçiler uyarıldı

Kaçak elektrikçiler uyarıldı

Kars Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Metin İzkübarlas, yaklaşan inşaat sezonu nedeniyle kaçak elektrik işi yapan şahıs ve işyerlerine karşı vatandaşları ve inşaat müteahhitleri uyardı.

A+A-

İzkübarlas, “Özellikle Kars halkından her yıl olduğu gibi bu yılda ricamız var. Kars’ta inşaat sezonunun başlaması ile birlikte korsan elektrikçilerde ortaya çıkmasıyla birlikte halkın da mağduriyeti ortaya çıkmakta. Bilindiği gibi Kars Elektrikçiler Odası olarak bizler iş başlama ve iş bitirme formları getirdik. Bu iş başlama ve iş bitirme formları TEDAŞ’a abonelik aşamasında verilen evraklardır. Korsan elektrikçiler bu evrakları veremiyorlar veremedikleri gibi vatandaşlarımız mütteahhitlerimiz ve tüm halkımız mağdur oluyor. Bu mağduriyetin önüne geçmek için vatandaşlarımızı ve müttehitlerimizi uyarmak için açıklama gereksinimini duyduk. Kars halkından özelikle ricamız; fenni mesuliyet belgesi olan kişilere işlerini yaptırsınlar.” dedi.

Kars’ta fenni mesuliyeti olmayan kişilere iş yaptıranların abonelik işlemlerinin yapılmayacağını da belirten İzkübarlas, “Elektrikçiler Odası olarak TEDAŞ il müdürlüğü yetkilileri ile yaptığımız görüşmede özellikle dikkat edilecek konu bu durumun olacağı bizlere bildirildi. Olası yangın ve kayıp kaçaktan kurtulmak için yetki belgesi olan elektrikçilerle çalışılması gerektiği ve Kars halkının buna dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle bu kayıp kaçak ve korsan elektrikçilerden kurtulmak için yetki belgesi olmayanlardan uzak durulmasını istiyoruz” diye konuştu.

İzkübarlas, Çıraklık Eğitim Merkezi ve Avrupa Birliği işbirliği ile yapılan çalışmalardan da söz ederek, “Çıraklık Eğitim Merkezi ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen eğitim çalışmamız var. Özellikle bizim meslektaşlarımıza, elektrikçilerimize yönelik bir eğitimdir. Bu eğitime meslektaşlarımız başvurabilirler. Resmi kurum ve kuruluşlarda ve dışarıda meslek lisesi mezunu olanlarda başvurabilirler. Bu kursa katılmak isteyenlerin odamıza bizzat başvuru yapmaları gerekiyor. Başvurular 28 Mart-4 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır. Bu süre içerisinde müracaat edenler kursa tabi olabilecekler. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacaklar. Özellikle resmi kurumlarda kompanzasyon eğitimi veren kişiler bu belgeyi almaları zorunludur. Belgeyi almak için bir hafta kursa katılmaları gerekiyor ve meslektaşlarımız için önemli bir fırsattır bu fırsatı kaçırmamalarını istiyoruz. Zaten kursu verecek olan eğitmenlerimiz, profesörlerimiz olacak. Firma sahipleri, mühendisleri, tüm meslektaşlarımıza gelip kompanzasyon eğitimi vereceklerdir.” açıklamasında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.