1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Jandarmanın MPT ve alkolmetre cihazları affetmiyor
Jandarmanın MPT ve alkolmetre cihazları affetmiyor

Jandarmanın MPT ve alkolmetre cihazları affetmiyor

Kars İl Jandarma Komutanlığı Trafik Denetim Timlerinin trafik güvenliğini sağlamak için kullandığı yeni nesil araç ve gereçler güven veriyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Jandarma Trafik Timleri, her yıl 04-10 Mayıs tarihleri arasında Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanan Trafik Haftası açılış programında, kullandıkları başta Mobil Plaka Tanıma Sistemi ve alkolmetre olmak üzere çeşitli cihazlarını tanıttı.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinlikte açılan stantta, Jandarma ekiplerin il genelinde kullandıkları araç ve gereçler, Vali Türker Öksüz, Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç ile birlikte katılımcılara tanıtıldı.

Açılan stantta öncelikli olarak Mobil Plaka Tanıma Sistemi ile alan alkolünü ölçen cihazlar ilgi çekti. Açılan sergide, çevre iller ile ilçeleri Kars’a bağlayan kara yollarında kullanılan Mobil Plaka Tanıma Sistemi cihazının (MPT) her anlamda trafik güvenliği açısından vaz geçilmez olduğu gözlendi.

Cihazı tanıtan görevli Jandarma Trafik Tim Komutanı: “MPT cihazı, il merkezine giren çıkan araçların marka ve modelini, renk bilgisini, aracın her hangi bir nedenle aranmasının olup olmadığını veya çalıntı olup olmadığı tespit ediyor. Tespit edilen bilgiler tablet sistemiyle elde ediliyor. Elde edilen veriler en az 2 kilometre ilerideki asayiş noktasına bildirilerek araç alınıyor ve kontrol ediliyor. Kısa adı (MPT)  olan Mobil Plaka Tanıma Sistemi cihazı araç üzerine kuruluyor ve seyyar olduğu için de istediğimiz her hangi bir karayolunun bir noktasına taşınabiliyor.” Dedi.

ALKOLMETRE ÜFLEMEYENLERİN KORKULU RÜYASI

Stantta bir diğer cihaz yeni nesil alkolmetre de tanıtıldı. Bu cihaz ise alkollü araç kullanan sürücülerin, alkol ölçen cihazı üflememeleri durumunda devreye giriyor. Böylece alkolü araç kullanan sürücülerin korkulu rüyası olan cihaz alkollü sürücü cihazı üflemediği zaman red raporu veriyor. Bu durumunda araç içerindeki ortamda alkol olup olmadığını ölçüyor. Alkollü araç kullanan bir şahsın jandarma trafik noktasına uygulamaya takıldığında veya durdurulduğunda şahsın cihazı üflememesi durumunda devreye giriyor.

1-272.jpg2-261.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.