1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmirli Turistlerin “Ani” İsyanı
İzmirli Turistlerin “Ani” İsyanı

İzmirli Turistlerin “Ani” İsyanı

Hem hayran kaldılar hem dert yandılar…

A+A-

Kars’a hayran kaldıklarını söyleyen İzmirli turistler, Ani Harabeleri’ndeki eksikliklerden de dert yandılar.

 

İzmir’den Kars’a gelerek Ani Harabeleri’ni gezen turist kafilesi, Kars’ın çok güzel ama bakımsız olduğunu, Ani Harabeleri’nde de bir dizi eksiklik gördüklerini söylediler.

 

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Ferda Özkınay, “Kars’ı çok beğendim bayıldım açıkçası. Ani Antik Kenti ve Kars Kalesini gezdik. Kaleyi tam olarak gezemedik eteklerinde dolaştık. Sonra tarihi hamamları ve tarihi köprüleri gördük. Kars’a ilk kez geldik. Kars’ın yeşil bir örtüsü var ama sokaklar ve binalar çok bakımsız ayrıca iyi bir restorasyona ihtiyacı var. Batılı turistlere güzelliklerini ortaya sunacak bir Kars istiyorum.” dedi.

 

Emekli matematik öğretmenleri Naciye Güven ve Ganime Cankurtaran da, “Kars halkı çok sıcak. Ellerinden geldikleri kadar yardımcı oldular. Tekrar gelmek isterim. Çok güzel ve tarihi önemi olan bir kent. Caddeler çok planlı bir şekilde yapılmış. Özellikle Kars’ı görmek için Doğu Anadolu turuna katılmak için geldik. Kars’ta tekrar gelmeyi düşünüyoruz.” diye konuştular. 

 

Kars’ın güzellikleri anlattıktan sonra Ağrı’ya hareketleri öncesinde üzüntülerini de dile getiren turistler, “Ani’de hiçbir şey yok. Ortam, ihtiyaç gidermek için çok kötü. Bir WC yapılmış ama maalesef yetersiz. Gelen turistler açısından bu çok kötü bir durum. Orada toplanan çocukların kaldırılması gerek. Bizler yerel turistler olarak hoş gördük ama yabancı turistler için kaldırılmalılar. Ani Antik Kenti’ne sosyal tesisler kurulmalı ve bir sosyal alan oluşturulmalıdır. Ani’ye gelenler orada burada oturuyorlardı. Çok üzüntü verici bir durum.” şeklinde dert yandılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.