1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği'nden Ermeni Siyasetçilere Çağrı:Asılsız İddialarınızdan Vazgeçin
İzmir Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği'nden Ermeni Siyasetçilere Çağrı:Asılsız İddialarınızdan Vazgeçin

İzmir Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği'nden Ermeni Siyasetçilere Çağrı:Asılsız İddialarınızdan Vazgeçin

İzmir Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği, 24 Nisan'da önemli açıklamalarda bulundu.

A+A-

Ermenilerin sözde “soykırım” iddialarını kınayan dernek yönetimi, Ermeni siyasetçilere "asılsız iddialardan vazgeçin" çağrısı yaptı.

İzmir Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Türkiye'de ve dünyada yaşayan Azerbaycan Türkleri, son 120 yılda meydana gelen, Ermeni-Türk çatışmalarının en büyük mağdurlarından birisidir.

1910-1920 yılları arasında meydana gelen kanlı saldırılarda, Türkiye'nin doğusunda, Kuzey ve Güney Azerbaycan'da emperyalist devletlerin kışkırtmasıyla, silahlanan ve sivil halkımıza karşı amansız saldırılarda bulunan Ermeni Çeteleri, 10 yıllık zaman içinde, yüzbinlerce Azerbaycan Türk'ünü ve Anadolu Türk'ünü katletmişlerdir.

Son 30 yılda, Büyük Ermenistan hayaliyle, Azerbaycan topraklarının %20'si Ermeni güçlerce işgal edilmiş, 1. ve 2. Karabağ Savaşlarında, Karabağ’da özellikle Hocalı ‘da yaptıkları soykırım bütün dünya basınının gözünün önünde gerçekleşmiş, binlerce Azerbaycan Türkü sivil ve asker hayatını kaybetmiştir.

Geçtiğimiz yıl, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin işgal edilmiş topraklarının işgalden kurtarmaları, bölgemizde, barış içinde bir arada yaşamanın şartlarını yaratmıştır.

Ermenistan devletinin başında bulunan siyasetçiler, yaratılan barış ortamından yararlanarak, Ermeni halkının, daha refah ve barış içinde yaşamasına yol açabilirler.

Her halk ve milletin refah içinde yaşamasının en önemli bir şartı, savaştan uzak bir yaşam sürmektir.

Ermenistan siyasetçiler, Türkler ile savaşmaktan, büyük Ermenistan hayali kurmakta vaz geçmeli ve bölgemizi barışın hâkim olduğu bir coğrafyaya çevirmelidirler.

Türkler, barış sever bir halktır. Atatürk'ün söyledi, "Yurtta Barış, Cihanda Barış" bizim temel duruşumuzdur.

Bütün bu nedenlerle, Ermeni siyasetçilerin, özellikle de diasporada yaşayan Ermenilerin, hala Türk milletine karşı saldırılarını devam ettirmeleri, bölgede barışın filizlenmesine engel olacak ve özellikle de Ermeni halkının refah seviyesinin düşük olmasına sebep olacaktır.

Tüm söylediklerimiz sonucunda, Ermenilerin Türk düşmanlıklarının, Türkiye'ye ve Türk milletine saldırılarının bir cephesi olan, sözde soykırım iddialarını kınıyor ve Ermeni siyasetçileri, bölgemizde barışın sağlanması, halklarımızın kardeşçe yaşaması için, eteklerindeki taşları dökmeye davet ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.