1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzinsiz silaj satışları
İzinsiz silaj satışları

İzinsiz silaj satışları

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bakanlığa kayıtsız olarak üretilen ürünlerin satın alınmaması konusunda uyarıda bulundu.

A+A-

Müdürlükten yapılan açıklama şöyle:

“Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze gelen ihbarlarda; başka illerden Bakanlığımızdan izinsiz olarak uygun şekilde paketlenmemiş ve olgunlaşma süreci tamamlanmamış mısır silajlarının çuvallara doldurularak piyasaya sunulduğu bildirilmektedir.

Yeşil ve su bakımından zengin yemlerin havasız ortamda fermantasyona uğratılarak (ekşitilerek) saklanmasına silolama, bu işlem sonucu elde edilen yeme de silo yemi veya silaj denilmektedir. Silaj kısaca hayvan turşusu olarak da tanımlanır. Silajı yapılacak yem bitkisi yaklaşık 6-7 hafta açılmadan fermantasyona bırakılır ve 45 gün sonra hayvanlara yedirilmeye başlanabilir. Ayrıca oluşan silajın uygun şartlarda yani hava girişi olmayacak şekilde saklanması gerekmektedir. Uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ya da paketlenmeyen silajlarda bozulmalar meydana geleceğinden bu tür bozuk silajların hayvanlara yedirilmesi sonucunda hayvanlarda sindirim sistemi bozuklukları ve gebelerde yavru atıklarına yol açabilmektedir.

Yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı yetiştiricilerimizin hayvanlarının kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla silaj almaları durumunda iyi paketlenmemiş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan kayıtsız olarak üretilen ürünleri almamaları gerekmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.