1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İYİ Parti'den Hocalı Soykırımı ve Türkiye Açıklaması
İYİ Parti'den Hocalı Soykırımı ve Türkiye Açıklaması

İYİ Parti'den Hocalı Soykırımı ve Türkiye Açıklaması

İYİ Parti Kars Kurucu İl Başkanı Settar Kaya, “Hocalı Soykırımı ve Türkiye” başlıklı bir açıklama yayımladı.

A+A-

İYİ Parti Kars İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle :
Günümüzden 100 yıl önce değil, sadece 26 yıl önce, yani uzay ve bilgi çağında, yani bir yaban ördeğinin bile katledilmesi üzerine dünyanın ayağa kalktığı çağda,  Ermeniler Hocalı’da bir gecede 650 kişiyi katlettiler. Ancak kimsenin kılı kıpırdamadı. Çünkü katledilenler yaban ördekleri değil, Müslüman Türklerdi.

ABD’nin ve Avrupa’nın olaya kayıtsız kalmasını anlarız. Peki, Türkiye ne yapıyor?

Vahşetin yıldönümlerinde siyasilerin kınama açıklamalarının dışında yapılan ne var?

Daha dün Hollanda Ermeni soykırımını kabul eden bir karar aldı. Ermeniler, günümüzden 103 yıl önce yaşanmış olayı bugün olmuşçasına canlı tutuyorlar. Üstelik somut bir belge, bilgi olmaksızın. Biz ise 26 yıl önce yaşanmış, fotoğrafı, filmi, yaşayan tanıkları olan bir olayı anlatamıyoruz, anlatmıyoruz.

Hırant Dink’in tek bir mahkemesini bile kaçırmayanlar, Hocalı’da yakılarak, derileri soyularak, tecavüze uğrayarak öldürülen kadınların, yaşlıların, bebeklerin hesabının sorulmasını neden dile getirmezler?

Hırant Dink’i öldürenler bugün adalet önündedirler. Ancak Hocalı’da katledilen 650 kişinin katilleri nerede? Hapiste mi? Tabi ki hayır. Ermenistan’da Cumhurbaşkanlığı koltuğunda,  milletvekili sıralarında, kim bilir belki de Hırant Dink’in mahkemesi görülürken Türkiye’de adliye önündedirler.

Elbette ki,Hırant Dink olayı aydınlatılsın, suçlular cezalandırılsın.Fakat Hocalı’da 650 kadın,yaşlı,hasta ve çocukları katledenler de hesap versin.Bu olayın hesabını sormak ise öncelikle Türkiye’nin görevidir.

Hocalı’nın bir soykırım olduğu TBMM’de görüşülerek kabul edilmelidir.26 yıldan beri bunun yapılmaması ciddi bir hatadır.

Ermeniler Hocalı’da sadece katliam yapmamış, Azerbaycan’ın topraklarını da işgal etmişlerdir.

Türkiye ne yazık ki,bu konuda da Azerbaycan’a gereken desteği vermemektedir.Sınırın kapatılmasının tek başına yeterli olmadığı anlaşılmıştır.Uluslararası girişimleri başlatmalı, konuyu Birleşmiş Milletlerin gündemine taşımalı,AGİT MİNSK gurubunun aldığı  Ermenileri işgal ettikleri topraklardan çekilmesi kararının uygulanmasında ısrarcı olmalıdır.   

Yaklaşık 130 yıldır dönemler itibariyle Türk Milletine karşı katliam yapan Ermenilerin, 26 yıl önce Hocalıda yaptıkları vahşetin son Türk katliamı olduğunu kim garanti edebilir?

İYİ PARTİ Kars İl Teşkilatı olarak Hocalı şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.