1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İYİ Parti Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’i ziyaret etti
İYİ Parti Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’i ziyaret etti

İYİ Parti Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin, Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’i ziyaret etti

İYİ Parti Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin, İYİ Parti Kars Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Erbaki Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen’i ziyaret ederek, görüşme gerçekleştirdi.

A+A-

CEM DAŞDELEN / Kars Medyası

Ziyarette, Kars Gazeteciler Birliği ve Kars Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Cem Daşdelen de hazır bulundu.

Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi, Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu, Türk İnternet Medya Birliği Kars İl Başkanı Ercüment Daşdelen’i ziyaret eden, İYİ Parti Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin, gündeme dair konularda değerlendirmeler yaparak fikir alışverişinde bulundu.

Yaklaşık bir haftadır Kars’ta çalışmalar yaptığını belirten, İYİ Parti Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin, “İl, İlçe teşkilatlarımızı, esnaflarımızı, vatandaşlarımızı, köylerde çiftçilerimizi ziyaret ederek sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz. Maalesef ziyaretlerimizde hiç olumlu bir tabloyla karşılaşmadık. Esnaf perişan, çiftçi perişan, vatandaş perişan, sektör temsilcilerinin yine aynı perişan olduğunu gözlemledik. Basın sektörünün de tabi bu anlamda yaşanan son fiyat ve döviz kurlarında ki artışlardan dolayı olumsuz etkilendiğini görüyoruz. İYİ Partinin Kars’ta vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü ve teveccüh gösterildiğini görüyoruz. İnşallah Kars’ta teşkilatlarımızla seçimlere çok güçlü bir şekilde girecek, Milletvekilliği ve Belediye Başkanlığını kazanacağız. Halkımız bize güveniyor. Halkımızın bu güvenini boşa çıkarmayacağız. Halkımızın bize olan inancını boşa çıkarmayacağız. Güneşin ilk doğduğu bu topraklarda Allah’ın izniyle İYİ Partinin güneşinin doğması yakındır. Bizde İYİ Parti olarak bize teveccüh gösteren halkımıza güveniyoruz” dedi.

Kars Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazetecilerin ve Gazetelerin acil çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin bir raporu, İYİ Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin’e verdi.

Başkan Daşdelen, özellikle yerel basının gerçek anlamda yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekerek, Basın özgürlüğünden mesleki sorunlara ve ekonomik koşullara kadar çözüm bekleyen konularda destek beklediklerini söyledi.

Medya sektörünün, ekonomik sorunların yanı sıra yasal düzenleme eksiklikleri, basın özgürlüğü, yetişmiş eleman sıkıntısı, teknik altyapı, istihdam ve etik gibi sorunlarla da karşı karşıya olduğuna değinen Başkan Daşdelen, “Şuanda ülkemiz genelinde gazete sayısı gittikçe düşmekte. Artan maliyetler yerel medyanın adeta belini büküyor. Anadolu’da pek çok medya kurumu kapanmanın eşiğine geldi. Yerel medya adeta yaşam savaşı veriyor. Gazete maliyetlerini oluşturan kâğıt, kalıp, boya ve kimyasal maddeler başta olmak üzere tüm girdilerin döviz cinsinden fiyatları inanılmaz bir şekilde artarken ABD Doları sadece bir yılda yüzde 100’den fazla artmıştır. Medya kuruluşlarının girdilerinin de ayrıca ABD Doları bazında yüzde 100’e varan oranlarda yükselmesiyle, sektördeki toplam girdi maliyetleri artışı yüzde 200'leri geçmiştir” diye konuştu.

TBMM gündeminde olan yeni medya yasası için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın öncülüğünde tüm mesleki STK ve tüm tarafların katılımıyla bir “Medya Çalıştayı” acilen toplanarak, istişare sonucunda oluşacak konsensüs ile bu yasa tasarısına son şeklinin verilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Daşdeşlen, “Önerimiz; siyasetçilerden, hukukçulardan, bürokratlardan, akademisyenlerden, sendikalardan, medya kuruluşlarından ve basın meslek örgütlerinden temsilcilerin bir araya gelmesi, ortak akıl oluşturulmasını amaçlayan toplantılarda konuları bütün detaylarıyla ele alması, çözüm önerileri üretilmesi ve bu önerilerin gerekli yasal düzenlemelerle Türkiye'ye kazandırılmasıdır” şeklinde konuştu.

Ziyarette, Başkan Ercüment Daşdelen ve İYİ Parti Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Danışmanı Filiz Çelik Şahin bir süre karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak sohbet ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.