1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşyeri ruhsatı olmayan yandı
İşyeri ruhsatı olmayan yandı

İşyeri ruhsatı olmayan yandı

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan hiçbir esnafa müsaade edilmeyeceğini belirterek esnafları ruhsat almaları konusunda uyardı.

A+A-

Zabıta ekiplerini de ruhsat kontrolü için görevlendiren Başkan Bozkuş, zabıta ekiplerimiz işyerlerini dolaşıyor, ruhsatları olmayanları uyarıyor, bu konuda oldukça kararlıyız, ruhsatı olmayan işyeri çalışmayacak, diye konuştu.

 

Zabıta ekipleri de dün şehrin dört bir yanında ruhsat kontrolü yaptı, ruhsatı olmayanları uyardı ve süre tanıdı.

 

Zabıta yetkilileri, Belediye sınırları ve mücavir alanları içerisinde faaliyet gösteren tüm iş yerlerinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatına tabi olduğunu belirtti.

 

Belediyeden usulüne uygun olarak iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan iş yeri açılamayacağını ve çalıştırılamayacağını ifade eden yetkililer, “İşyeri açma ruhsatının yanı sıra hafta sonu çalışan işyerlerinin, hafta tatili kanunu gereğince, hafta sonu çalışma ruhsatı alınması gerektiğini belirterek, hafta sonu çalışmayan dükkân ve işyerlerinin bu izni almasına gerek yok. Ancak hafta sonu çalışanların hafta sonu çalışma ruhsatını mutlaka almaları gerekiyor,kontrollerimiz devam edecek, kimseye iltimas yok, diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.