1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı Düzenlendi
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı Düzenlendi

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı Düzenlendi

“İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla Kars Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

A+A-

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, Faik-Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Gülsüm Polat ve Simar Ziyamet tarafından Mehmet Akif Ersoy’un biyografisi anlatıldı. İlkokul 1. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında birinci olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Zeynep Cemre Çetinkaya, İstiklal Marşının ilk iki kıtasını okudu. Minik Zeynep katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

15 Şehitleri Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seda Şenkara tarafından Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönü anlatılırken, Safahat’ta yer alan “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” adlı şiir, Harakani Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Ulukaya tarafından seslendirildi. 

“Türk’ün Özü Akif’in Sözü” temalı programda Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşı’nın kabulü konulu tiyatro gösteriyle devam eden programda Ortaokullar arası İstiklal Marşı Okuma yarışmasında il birincisi olan Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Rana Cüneyt İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezberden okudu.

Program, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ve AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın tarafından “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

s1-013.jpgs2-015.jpgs3-012.jpgs4-009.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.