1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü
İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

​​​​​​​Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Başkan Karaçanta, yayımladığı mesajında, “Büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı; özgürlüğümüzün simgesi, vatan ve bayrak sevgisinin en güzel ifadesi, topraklarımıza göz dikenlere milletimizin yükselen gür sesi, vatan topraklarının ebediyen işgale uğramayacağının güvencesidir” dedi.

İstiklal Marşı, bu mukaddes toprakların bağımsızlığı için kendini feda edenlerin, gül bahçesine girercesine şehitliğe koşan kahramanların arkasından yazılmış bir destan olduğunu ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mehmet Akif, İstiklal Marşıyla ilgili hepimizi derinden etkileyen şu ifadeleri kullanmıştır; "O şiir bir daha yazılmaz, onu bende yazamam. Onu yazmak için, o günleri görmek, o günleri yaşamak gerekir. O şiir benim değil, milletimin malıdır." Böyle bir marşı yazabilmek için, o günleri sadece yaşamak yetmez, o ruha da sahip olmak gerekir. Özüyle sözüyle yüksek ahlak sahibi, karakter abidesi bir insan olmak gerekir. Böyle bir şiiri yazabilmek için ülkenin bütün sorunlarını kendine dert edinmiş, bir mücadele adamı olmak gerekir. Milletimiz, Akif’in ruhuna sahip bu ülkenin sorunlarını kendine dert edinmiş dava insanlarının hizmet aşkıyla daha güzel bir geleceğe doğru, birlik ve beraberlik içinde yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir. İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklâl kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.