1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İsteyince oluyormuş
İsteyince oluyormuş

İsteyince oluyormuş

Geçtiğimiz aylarda Yıldırım Öztürkkan’ın gazetekars.com’da gündeme getirdi “Anı Harabeleri Yıkılıyor” başlıklı yazısı ses getirdi. Restorasyonlar yeniden başladı.

A+A-

Yapılan restorasyonu yerinde inceleyen Yıldırım Öztürkkan, “iş sıkı tutulunca yapılıyormuş” diyerek şunları yazdı : Anı’da daha önce da sıra dışı yapılarak çöken surların yeniden restoresi başladı.

 

Titizlikle yapımına başlanan  sur aslına uygun olarak özenle yapılması  gözden kaçmadı. Keşke daha önce yapılan surlar bu özende yapılsaydı. Daha önce yapılan surların bazı yerlerinde de yer yer çatlamalar başladı.  İnşallah onlar yıkılmaz. Dünyanın bir kültür mirası olan bu güzide eserlerin değeri her gün biraz daha artarak dünyanın ilgisini çekerken  bunların korunup kollanması da bizlere düşmektedir. Bu arada bunun yapılmasına vesile olanlara teşekkür ederiz. Bu arada  paratoner de yapılmış ama bunların paratoner yönetmenliğine göre yapılması acilen gerekmektedir. Yoksa yapılan bu paratoner, eserlerin hemen yıkılmasına davetiye çıkaracaktır. Zira paratonerin işleyişi şöyledir : Yıldırım yüklü bulutlar geçerken  bu paratonerle çekilerek toprağa verilmekte   oysa  burada  yıldırım düştüğü zaman  toprağa akmadan esere zarar verecek durumdadır bunun da acilen  düzeltilmesi gerekmektedir.

 

ani-harabeleri.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.