1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İsmail Boy, “Türkiye’nin çağdaş yaşama ihtiyacı var”
İsmail Boy, “Türkiye’nin çağdaş yaşama ihtiyacı var”

İsmail Boy, “Türkiye’nin çağdaş yaşama ihtiyacı var”

Boy kardeşler, memleketleri Kars’ta Çağdaş Yaşam Cafer Boy Eğitimevini ziyaret etti.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Suzan Sevim, İsmail Boy ve Mustafa Boy, merhum babaları Cafer Boy adına Kars’a kazandırdıkları Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kars Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Çağdaş Yaşam Cafer Boy Eğitimevini ziyaret ettiler.

Eğitimevinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Sezai Yazıcı, Yönetim Kurulu üyesi Recep Sebül, Semra Uluoğlu ve Hacer Akyol tarafından karşılanan Suzan Sevim, İsmail Boy ve Mustafa Boy daha sonra Arpaçay’ın Koçköy köyüne geçti. Boy ailesi burada inşaatı ve onarımını Cafer Boy tarafından karşılanan Çok Amaçlı Sosyal Eğitim ve Kültür Merkezinde ziyaret ederek, çeşitli desteklerde bulundular.

Çağdaş Yaşam Cafer Boy Eğitimevini ziyaret sırasında Boy ailesi adına açıklamada bulunan İsmail Boy, Türkiye’nin çağdaş yaşama ihtiyacı olduğunu söyledi.

Türkiye’de yapılan sosyal destekli yatırımların sürdürülebilir olması gerektiğine vurgu yapan Boy, özellikle varlıklı insanların hem vatandaşlık hem de vicdanı görevleri olduğunu söyledi.

Boy, her kesin birikimlerinin belli bir kısmını medeni ve eğitime değer veren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi kurumlara destek vererek bu görevlerini yerine getirmeleri önerisinde bulundu.

İSMAİL BOY,” YATIRIMLAR SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI!”

Özellikle doğdukları şehre yatırım yapanların desteklerini sürdürmeleri ve yatırımlarını takip etmeleri önerisinde de bulunan İsmail Boy, “Türkiye’mizde çoğu yatırımlar yapılıyor ancak sürdürülemiyor ve takibi yapılmıyor. Dolayısıyla Çağdaş Yaşamın Kars’taki eğitim gönüllüsü faaliyetlerinin sürdürülebilir hale gelmesi nedeniyle emek başta Derneğimizin Kars Şube Başkanı Muzaffer Koçak ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Her insanın vatandaşlık görevlerinin yanı sıra bir de vicdani görevleri vardır. Birikimlerinin bir kısmını doğdukları topraklara ayırmış olanların faaliyetleri takip etmeleri ve desteklerini sürdürmeleri gerekir. Ne yazık ki bazı insanlar uzaktan kumandayla yatırım yaptıkları için o yatırımları takip etme şansları da olmuyor. Ülkemizde malasef pek çok atıl kalmış, harabe haline gelmiş yatırımlar var. Bu nedenle milli servet kaybı yanşıyor. O yüzden Çağdaş Yaşam’a milli servete olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz hasbelkader birikimlerimizden bir kaçını vicdani görev bilerek doğduğumuz şehir Kars’a iade ettik. Eğer Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olmasaydı bu faaliyetlerin sürdürülebilir olması mümkün olamazdı. Çağdaş Yaşamın bu katkılarının yanı sıra başka bir katkısı daha var o da eğitimdir. İnsanoğlu eğitimini sadece okullarda almıyor. Eğitim aldığımız yerler arasında ilk önce aile var, daha sonra okullar sonra da çevre var. Bu nedenle Çağdaş Yaşamın topluma çok ciddi bir katkısı var. Kars halkına yaptığı hizmet bizi duygulandırıyor ve mutlu ediyor. Türkiye’nin çağdaş yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye’nin her şehrinden insanların karınca kararınca mutlaka Çağdaş Yaşam ile eğitim işini sürdürülebilir hale getirmesi gereklidir. Ülkemizin kaynakları çok kıttır. O yüzden bireylerin kendi birikimlerini mutlaka Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi medeni ve eğitime değer veren kurumlarla bir araya getirerek sürdürülebilir hale getirmesi gerekmektedir. “dedi.

SEZAİ YAZISI “BOY AİLESİNE MÜTEŞEKKİRİZ”

Sezai Yazıcı da açıklamasında; merhum işinsanı Cafer Boy’un çocuklarının babalarının adını yaşatmak için 2018 yılında bu daireyi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kars Şubesi Bünyesinde faaliyet gösteren Cafer Boy Eğitimevi olarak Kars halkının hizmetinde sunduklarını söyledi.

Eğitimevini Kars’a bağışladıkları için Boy ailesine teşekkür eden Yazıcı, “Dairelerden birincisi merhum işinsanı Cafer Boy’un çocuklarının babalarının adını yaşatmak için satın alarak intifa hakkını Kars Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine verdikleri Cafer Boy Eğitimevi’dir. İkincisinin de Almanya’da yaşayan Yüksek Mühendis Yüksel-Berksan Çiftinin satın alarak derneğimize hibe ettiği Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube binasıdır. Bilindiği gibi bizler Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Kars’ta başarılı yoksul öğrencilere burs vererek eğitimlerine destek oluyoruz. Bu kapsamda derneğe bir canlılık kazandırmak için Almanya da yaşayan Yüksel Berksan Atakan’ın satın alarak derneğimize hibe ettiği dairede Kars Şubesini hizmete açtık. Daha sonra da sağ olsunlar Cafer Boy’un çocukları aynı kattaki ikinci daireyi satın alıp intifa hakkını derneğimize verdiler. Bu daire de Cafer Boy Eğitimevi olarak hizmet vermektedir.”diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.