1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "İsmail Aytemiz’e Yapılan Bu Ayıbı Kim Temizleyecek"
"İsmail Aytemiz’e Yapılan Bu Ayıbı Kim Temizleyecek"

"İsmail Aytemiz’e Yapılan Bu Ayıbı Kim Temizleyecek"

Küpeli: “Sayın Bakanım, İsmail Aytemiz’e Yapılan Bu Ayıbı Kim Temizleyecek”

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Gazeteci Mustafa Küpeli, Kars’ın medarı iftiharı İsmail Aytemiz’in, dönemin para biriyle 3 Trilyon lira harcayarak çürümekten kurtardığı ve restore ettirdiği Öğretmen Evi binasının adının deştirilmesine tepki gösterdi.

Restorasyonun ardından tarihi öğretmenevine İsmail Aytemiz’in adının verildiğini hatırlatan Gazeteci Küpeli, söz konusu büyük ayıp ile ilgili olarak durumu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars’ın gururu Ahmet Arslan’nın dikkatine sunduğu bir yazı kaleme aldığını söyledi.

Kafkas Üniversitesi bünyesinde Konservatuar olarak hizmet verirken 2014 yılında büyük bir tören ile İlim Yayma Cemiyetine devredilen binanın adının geçtiğimiz günlerde adının değiştirildiğine vurgu yapan Küpeli: “Sayın Bakanım, “İsmail Aytemiz’e yapılan Bu Ayıp’ı Kim Temizleyecek” başlıklı bir yazı kaleme aldığını belirtti.

Binanın İlim Yayma Cemiyetine devreliği sırada yapılan muhteşem törende konuşan konuşmacıların bile İsmail Aytemiz’in adını anmadıklarını da hatırlatan Gazeteci Mustafa Küpeli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın dikkatine sunduğu yazıda şu ifadelerine yer verdi:

“Bu ifadelerim; Kars’tan çıkmış siyasetin tepesine kadar yükselmiş, gece gündüz ülkesi ile birlikte Kars, Ardahan ve Iğdır için çalışan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’adır.

Sayın Bakanım, “Kars’ denilince akan sular durur’ diyen, TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi, Kars’ın gururu, hayırsever işadamımız Aytemiz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aytemiz’in, Eski Öğretmenevine dönemin parasıyla 3 Trilyon lira harcayarak restore ettirdi ve Kafkas Üniversitesi Konservatuar binası olarak restore ettirdi. Hayırsever İşadamımız İsmail Aytemiz’in isminin kaldırılması ayıbını kim üstlenecek?

Sayın Bakanım; doğduğu topraklardan ayrılıp, gurbette büyük işadamı olup baba ocağına hizmet edenlerin isimleri siliniyor. Haberiniz var mı? Sizde hizmet ediyorsunuz. Sizde hizmet adamısınız, gece gündüz çalışıyorsunuz. Bu zihniyet yarın sizin isminizi de siler. Bu yüzden hatanın düzeltilmesi toplumsal arzumuzdur.

Sayın Bakanım; 1989 yılında İstanbul’da ‘Bu fabrikaya işçi alınacak fakat Karslı hariç’ levhalarını gören Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve İşadamı İsmail Aytemiz’in içleri acımış ve 1992 yılında gurbette Türkiye’nin en güçlü 10 vakfının arasına giren Kars Ardahan Iğdırlı hemşerilerini i çatı örgütü altında İstanbul Kars Ardahan Iğdır Vakfını kurmuşlardır. Sayın Aytemiz iki dönem Vakıf Başkanlığı yapış, kurulduğu günden bu güne kadar 15 bin öğrenciye burs veren bir vakfın temellerini atılmasında en büyük madde ve manevi katkı sunanların İsimlerinin memleketlerinde yaşanmasından kimler rahatsızdır? Bunların bulunmasını arz ediyoruz.

Sayın Bakanım; gurbetten sılaya geri bakma kültürünü geliştirmek için Kars’ta 20 Milyon dolara yakın hizmet veren İş adamı Sayın İsmail Aytemiz; eski Öğretmenevi binasını 3 Milyon TL harcayarak yaptırdığı, Kafkas Üniversitesi Konservatuar binası ve bunu yanında her biri servet değerinde çok özel müzik enstrümanları da alıp ünivertistemize hediye etmişti. Kuyruklu piyanoların, kemanların, çellolar, diğer yaylı, nefesli, vurmalı çalgıların cümlesini dörder beşer kazandırıldığı eserinden ismini kaldırılması hepimizin içini acıtıyor.

SN. BAKANIM, yazını okuyunca bir hizmet adamı olarak sizinde içinizin acıyacağı için bu yanlışı yapanlardan hesap sorulmalıdır. Diye düşünüyorum. Karslı İşadamı İsmail Aytemiz'in, hizmetlerinden dolayı Doktora ödülü aldığı, Kafkas Üniversitesi Konservatuar binasından tabelası kaldırılarak İlim Yayma Cemiyeti'ne verilmesi tabelanın kaldırılmasına gerek var mı idi. Bu haksızlığa göz yummayacağınıza inancım tamdır. 25 yıllık gazeteci olarak, Sayın Aytemiz’in tanık olduğum hizmetlerini kısaca sıralamak istiyorum.

Kars Gülahnet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi, 204 kapasiteli öğrenci yurdu, Kafkas Üniversitesi Konservatuvar Binasının onarımı ve tüm donanımının sağlanması, Kars Adliye Binasının modernizasyonu, Kars Kızılay Şubesi’ne bir adet Ambulans bağışı yapmıştır. Kars Belediyesi’ne 1 Çöp Kamyonu bağışı, Kars Aynur Aytemiz Kız Öğrenci Yurdu yapmıştır. Her yıl Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfı aracılığıyla öğrencilere burs vermesi, Yıllardır Karsspor’a destek veren ve şirketine gidin hemşeri derneklerinin isteklerini hiç geri çevirmemiştir. Ve Bu gün Cumhurbaşkanlarını, Devlet Başkanlarını ağırlayan siyasi partilerin, Kars valiliğinin, Kars Belediyesinin ve bütün kurumların etkinlik yaptığı Kars’ın yüz akı olmuş 2 bin 500 kişilik Spor ve Sergi Sarayı, İnsan bu hizmetten utanırda o tabelayı indirmezdi.

Sayın Bakanım; partinizin 6. Olağan genel kurulunda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ı o salonda ağırladığımızda Karslılar olarak saray gibi bir kapalı solunda ağırlamanın gururunu hep birlikte yaşadık. Bu hizmetlerin hiç mi hatırı yoktu. Karslı işadamı İsmail Aytemiz'in Kars için yaptıklarından sadece bir tanesi için Merhum gazeteci Savaş Ay, 23 Ekim 2009 tarihinde Takvim gazetesine şöyle yazmıştı: "Eski ama bakımlı bir binası var konservatuarın. Yıkıp yenisini yapsan daha kolay ve ucuz olacakmış belli ki ama tarihi yapıya dokunmayıp restore etmişler şükür ki. Elbette astarı yüzünden pahalıya gelmiş ama bina da bina olmuş ha valla. Ulusal bir basının gözlemlerini unutmamak lazım gelir.

Sayın Bakanım; bir anımı anlatacağım Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Bana dedi ki ‘Ben bu kapılı spor salonun önüne İsmail Aytemiz’in heykelini dikeceğim’ Ben İsmail Baba’yı ziyaretimde bunu söylerken çok kızdı ve ‘asla kabul etmem’ dedi. İşte İsmail Aytemiz o kadarda mütevazı bir büyüğümüzdür ve O’nun isminin Kars’a kazandırdığı binadan kaldırımlısı hepimizin vicdanına dokunmuştur. Ayrıca kendisi adının salona verilmesini dahi istememişti. Ama dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun önerisi ve öncülüğü ile yaptırdığı Salona yine Naif Alibeyoğlu salona O’nun adının verilmesini sağlamıştı. Şimdi soruyorum bu davranışı memleket sedalılarının sevkini kırmaz mı? Bu davranış baba ocağına hizmet için hazır projelerin önünü kesmez mi? Siyaset yapmadan, şov yapmadan, memleketi için herkesten çok elini taşın aylına koyan TBMM’de üstün hizmet ödülü almış, hizmetlerinden ötürü Kafkas Üniversitesinden Doktor ödülü almış, kendisini sadece şehrine değil tüm ülkeye ispat etmiş hayırsever bir işadamı İsmail Aytemiz bunu hak ediyor mu? Takdir sizindir, Sayın Bakanım….

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.