1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İsimleri ebediyete kadar yaşayacak
İsimleri ebediyete kadar yaşayacak

İsimleri ebediyete kadar yaşayacak

Hollanda’da yaşayan Karslı işadamı Edelstaal Grup Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları tarafından annesi ve babası adına yaptırılan 16 derslikli Faik-Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin açılışı yapıldı.

A+A-

Yenişehir Mahallesi’ndeki açılış töreninde konuşan Karslı işadamı Turgut Torunoğulları, “Memleketimiz Kars’a aile olarak okul yaptırarak vefa borcumuzu bir ölçüde olsa ödemenin mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.

 

29 Ekim gibi anlamlı ve özel bir günde eğitime açılan okulun gururunu yaşadıklarını belirten Torunoğulları, “Eğitim olmadan ne kalkınma olur nede ilerleme. Türkiye olarak ilerlememizin tek koşulu eğitimli bireylere sahip olabilmektir. İş dünyası için de aynı koşul geçerlidir. Bugünkü gelişmiş teknolojinin şartlarını göz önünde bulundurursak, şirketler birer dünya markası olmasının ve ülkelerin kalkınmasının özellikle gelişmiş ülkelerde iyi bir eğitimden geçtiğini görüyoruz. İşte bu düşüncelerle yaptırdığımız ve Milli Eğitim Bakanlığına devrettiğimiz Faik-Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ismini sevgili babam Faik bey ve annem Fikriye hanımdan alıyor. Okulumuza babamızın ve annemizin ismini koyarken belirli bir amacımız vardı. Bizleri bugünlere getiren, meslek sahibi yapan büyüklerimizin isimleri Kars’ta açmakta olduğumuz okul ile ilelebet yaşasın.” diye konuştu.

 

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin de, Torunoğulları ailesine memleketlerini unutmayarak okul yaptırdıkları için teşekkür etti.

 

Türkiye’nin bugün kalkınan bir ülke olduğuna dikkati çeken Şahin, “Yurt dışındakiler fırsat olsa da söyleseler. İtibarı, gücü, birliği, kalkınmışlığı çok güzel fark edilen, çok açık fark edilen bir Türkiye. Gelişen ve kalkınan 21. yüzyılın yıldızı Türkiye’de Kars’ımızda hızla kalkınan, hızla gelişen bir yurt köşemiz. Türkiye’nin 73 milyon insanı el ele vermiş hep beraber üzerine düşen sorumluluğu yapıyor. KÖYDES’te köyün destanını yazdık üç beş sene öncesinden. BELDES’te şehirlerimizi modern şehir yapmak için hep birlikte çalıştık, çalışıyoruz. Ama daha çok çalışacak daha çok başaracak işimiz var 21. yüzyılı Türklerin yüzyılı yapmak gibi. Rahmetli Turgut Özal’ın ifadesiyle ‘21. yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır’ gerçeğini hayata geçirmek için hep birlikte çalışacağız. Kars’ta okumak bir sıkıntı konusu değil ayrıcalıktır anlayışıyla, Kars’ta öğrenci olmak İstanbul’da olmaktan daha iyidir, daha güzeldir psikolojisi ve duygusuyla okuyacağız, okutacağız. Ne mutlu sizlere ki çocuklar yalnız değilsiniz. Devletiyle, milletiyle himaye altındasınız. Ne mutlu sizlere ki Turgut Torunoğulları ve değerli işadamlarımız duygulusunuz, ilgilisiniz. Hep beraber bu duygu ve ilgi içerisinde bu sorumluluk anlayışıyla yolumuza, yolculuğumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Vali Ahmet Kara da, Kars’ın 1855 yılında Ruslara karşı göstermiş olduğu direnmelerde ki başarıları nedeniyle Sultan Abdulmecit tarafından Gazi unvanı verildiğini ve Karslıların madalya ile ödüllendirildiğini söyledi.

 

Kars’ı Torunoğulları ailesinin Hollada’dan unutmayarak hatırladığını ifade eden Kara, şöyle konuştu: “Torunoğulları Hollanda’ya gittiklerinde şartları hiçte kolay değildi. Ama onlar zoru başardılar oralarda o zor şartlarda ekmeklerini kazandıktan sonra birde memleketlerini hatırlayarak vefa borcu olarak okul yaptırdılar. Hayır, işlerinin mutlaka hepsi güzeldir. Ama eğitim yuvası kurmak çok daha güzeldir. Çünkü eğitim en temel insan hakkıdır. Eğitim ve öğretimsiz hiçbir şey olmaz. Bu çocuklarımızı yarın sağlıkçı, vali, öğretmen, mühendis, kaymakam olarak göreceğiz. Bu okullardan bu çocuklar yetişecek. Bu hayır işlerini yapanlar amel defterleri kapanmayacak kişilerdir. Bu okulda çocuk okuduğu müddetçe, eğitim yapıldığı müddetçe Torunoğulları’nın amel hanesine kesinlikle bir şey yazılacaktır.”

 

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Kara, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin tarafından Torunoğulları ailesi adına Turgut Torunoğulları ve kardeşlerine plaket verildi.

 

Okulun açılışı, Vali Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Turgut Torunoğulları ve Faik-Fikriye Torunoğlulları tarafından yapılarak gezildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.