1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Işık Çapanoğlu Spor Analiz: “Kars 36 Spor kesinlikle kurumsal olmalı”
Işık Çapanoğlu Spor Analiz: “Kars 36 Spor kesinlikle kurumsal olmalı”

Işık Çapanoğlu Spor Analiz: “Kars 36 Spor kesinlikle kurumsal olmalı”

Türkiye Spor Yazarları Derneği Kars Temsilcisi Işık Çapanoğlu yazdı: “Kars 36 Spor kesinlikle kurumsal olmalı”

A+A-

Kars 36 Spor kesinlikle kurumsal olmalıdır. Yani bir kurumun bünyesinde sportif faaliyetlerine sürdürmelidir. Ancak ligde kalıcı olur ve yapılacak ciddi yatırımlarla 3’üncü lige çıkabilir.

Yoksa Erkan Aydın başkan bu işi gidebildiği yere kadar götürebilir. Yani destek olmayınca, kaynak olmayınca, birilerinin ellerini taşın altına koymayınca istenilen yere gelinmesi mümkün olmaz.

Kars 36 Spor, son 3 karşılaşmada 7 puan aldı. Bunda futbolcular kadar taraftarlarında katkısı var. Soğukta, karda, yağmurda yılmadan şehirlerinin takımını desteklediler. Hatta öyle bir destek verdiler ki, adeta birlerine; ‘siz yoksanız, biz varız.’ Diyerek bir kampanya başlattılar. Başlatılan kampanyaya başta taraftarlar olmak üzere çok sayıda işletmeci, esnaf hatta sokaktaki simitçiye kadar destek verildi.

Ben burada her dönem Kars 36 Spor’un yanında olan maddi ve manevi desteğini Kars’ın evladına, kıymetli bakanımız Ahmet Arslan’a da şehrinin takımına destek olduğu için çok teşekkür ediyorum. Arslan’ın taraftarların kampanyasına dahil olması, destek vermesi Kars’ın adını kullanan birkaç derneği de kampanyaya dahil etti. Asıl Kars 36 Spor’a destek olması gereken işadamları ve Kars dışında bulunan Karslıyım diyen dernek ve vakıflarda var. Bunlarında kampanyaya destek olmalarını Karslılar bekliyor.

Burada kıymetli bakanımıza özellikle futbolda istenilen ve beklenilen yerde olmayan Kars 36 Spor’un kurumsallaşmasına ön ayak olmasını bekliyoruz. Kıymetli bakanımızın öncülüğünde Kars’ın sporu için neler yapılabileceği yönünde bir toplantı düzenlenerek çocukların, gençlerin özellikle futbola yönlendirilmesi, alt yapının hızlı bir şekilde oluşturulması için bir adım atılabilir.

Geçmişte bunun örnekleri var. Kars Spor içinde bulunduğu maddi sıkıntıları Kars Köy Hizmetleri Spor olarak aşmıştı. Hatta o dönem 3 Lig şampiyonluğu averajla Batman ekibine kaptırmıştı. Kars Spor’a Kars Valiliği destek vermiş, hatta o dönem Vali Yardımcısı Hayati Soylu Kars Spor antrenmanlarını bile eşlik eder olmuştu.

Yine Şehit Kars Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Kars Spor’u hak olduğu yere taşımış, tayin olduğu Diyarbakır’da Diyarbakır Spor’a verdiği destekle şampiyon etmişti.

Yine dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars Belediyesi olarak verdiği destekle amatörden aldığı Kars Spor’u önce 3’üncü Lige ve ardından 2’inci Lige taşıdı.

Kars 36 Spor’un kurumsallaşmasıyla birlikte cazip hale getirilecek olan futbola geçmişte olduğu çocukları, gençleri kazandırarak dışa bağımlı olmaktan kurtulmuş olur ve yeşil beyazlı ekibi adına layık yerde yerini almış olur.

Ez cümle Kars 36 Spor’un kurumsal olması başarılı olması anlamına gelir…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.