1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşçiler Başkanı’nın Üzerine Yürüdü
İşçiler Başkanı’nın Üzerine Yürüdü

İşçiler Başkanı’nın Üzerine Yürüdü

Haklarını Alamadıklarını Öne Süren İşçiler Belediye Başkanı’nın Üzerine Yürüdü...

A+A-

Torba yasa kapsamında Kars Belediyesi’nde çeşitli birimlerde çalışan norm fazlası 307 personelin çeşitli kurumlara dağıtılması sonrası sendikal ve sosyal haklarının kendilerine ödenmediğini ileri süren işçiler meclis salonunda arbede çıkardı.

Kars Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, norm fazlası olarak başka kurumlara gönderilen 307 personel ile meclis toplantı salonunda bir araya geldi. Torba Yasa kapsamında başka kurumlara gönderilen işçiler, sendikal ve sosyal haklarını alamadıkları gerekçesi ile Başkan Bozkuş’un konuşmasını protesto ettiler. Sürekli olarak sloganlarla Bozkuş’un konuşmasını bölen işçiler, Sendikal ve sosyal haklarını alamadıklarını ileri sürdüler. Başkan Bozkuş’un, “Sendikal ve Sosyal haklarınız hesaplanarak kısa süre içerisinde ödenecektir. Bu anlamda sadece bana inanmanızı istiyorum. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş olarak sizin haklarınıza ben kefilim” şeklindeki sözlerine aldırmayan işçiler Belediye Başkanı Bozkuş’un üzerine yürüdü. Başkan Bozkuş’un üzerine yürüyen işçilere çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Küfürlerin havada uçuştuğu arbedeyi polis güçlükle önledi.

Yaşanan arbede sonrası Polis zoru ile meclis salonundan çıkarılan işçiler bu kez de salon önünde beklemeye başladılar. “Haklarımızı vermeden Başkan buradan gidemez. Buna izin vermeyeceğiz” şeklinde sloganlar atan işçilerin bekleyişi devam ederken, Başkan Bozkuş yaklaşık bir saat meclis salonunda işçilerin sakinleşmesini bekledi. İşçilerin salonda bekleyerek dışarı çıkarmadığı Bozkuş, çevik kuvvet polislerinin güvenlik çemberi oluşturması ile meclis salonunda ayrılıp makamına geçti.

 Bozkuş işçiler arasından seçtiği temsilciler ile basın mensuplarının karşısına geçerek, İşçilere Sosyal ve sendikal haklarının hesaplanıp, kendilerine ödeneceği konusunda söz verdi. Başkanın açıklamalarının ardından işçiler sloganlar atarak belediyeden ayrıldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.