1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnşaat sektörü, kentleşme ve imar çalıştayında dert yandı
İnşaat sektörü, kentleşme ve imar çalıştayında dert yandı

İnşaat sektörü, kentleşme ve imar çalıştayında dert yandı

Kars Belediye Başkanlığı, il merkezinde mücavir sınırları içerisinde yapılacak olan yapılaşmaların daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi amacıyla ‘Kentleşme Ve İmar Çalıştayı” düzenledi.

A+A-

Belediyenin Meclis Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya katılan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, belediye meclis üyeleri, inşaat sektörü temsilcileri ve diğer katılımcılar, geçmiş belediye başkanlıklarından günümüze kadar süregelen sorunları masaya yatırdı.

Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak’ın da katıldığı çalıştayda, Kars Belediyesinin yeni imar planına ilişkin katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada; 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra belediye olarak karşılaştıkları temel ve kronik sorunlardan birisinin de imar sorunu olduğunu söyledi. Daha yaşanabilir bir kent modeli oluşturmanın belediyenin temel görevlerinden birisi olduğunu da dile getiren Boçnak: “Bu planları en iyi şekilde yapıp uygulamaya geçirmek için konunun tarafları ile bir araya gelip görüş ve önerilerini almak, sosyal ve katılımcı belediyeciliğin olmazsa olmazlarından birisidir.” Dedi.

İNŞAAT SEKTÖR TEMSİLCİLERİ, YAŞADIKLARI SORUNLARI DİLE GETİRDİLER

Toplantıya katılan bazı katılımcılar söz alarak geçmiş dönemlerden kaynaklı sorunlarını ve özellikle son belediye başkanlığı döneminde yaşadıkları imar yolsuzlukları ve rüşvetlerin inşaat sektörünü olumsuz yönde etkilediğini dile getirdiler.

Ruhsat ve rüşvet sorununun artık ortadan kalkması gerektiğine vurgu yapan bazı katılımcılar yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini: “Geçmiş dönemde imar işlemlerinde çok sayıda usulsüzlükler yaşandığı gibi şu anda kayıtlara geçmeyen ve makbuzlarının dahi ortada olmadığı ödemler yaptık. Belediyede aktif görev yapan başta imar müdürü olmak üzere bazı müdürlerin liyakatli ve cesaretli olmaları gerek. Geçmiş dönemde olduğu gibi bazı belediye çalışanlarının görevlerini yaparken kişisel rant sağlamamaları gerek. Birçok esnafın İmar Müdürlüğünde ruhsat ve diğer işleri ile ilgili olarak geçmişten kaynaklı birçok sorunu var. Kars’ta inşaat sezonunun tamamlanmasına iki ay kaldı. Hali hazırda da ruhsat işlemleri çok uzun sürüyor. İnşaat sezonunun kısalığı göz önünde bulundurularak ruhsat işlemlerinin hızlandırılması gerekiyor. Şimdi ruhsat alsak temelini dahi atamayız. Çünkü en az 6 ay kara kış yaşayacağız. Personel işini prefosyönel bir şekilde yapmak zorundadır. İşini bilen ve daha iyi yapan personelin çalıştırılması gerekiyor. Son bir yılda ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz Kars’ta da etkisini göstermektedir. Esnafın ve inşaat sektörünün içerisinde bulunduğu darboğaz ortadadır. Kars’ta halkın yüzde 20’sinden fazlası inşaat sektöründen geçimini idame ettirmektedir. Bazı harçların, esnafı sor duruma soktuğu ortadadır ve Belediye Başkanımızın bu sorunu Ankara’da ilgili bakanlıklara taşıması gerekiyor. Tüm bu nedenlerin ortadan kaldırılarak inşaat sektörünün önünün açılması ilimiz için can simidi değerindedir.” Şeklinde sıraladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.