1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İmplant tedavisi nedir?
İmplant tedavisi nedir?

İmplant tedavisi nedir?

İmplant tedavisi, eksik veya fonksiyonunu yitirmiş dişlerin yerine yapay köklü alternatif diş yaratma işlemidir.

A+A-

İmplant tedavisi, eksik veya fonksiyonunu yitirmiş dişlerin yerine yapay köklü alternatif diş yaratma işlemidir. İmplantlar, alternatif dişin yapay kökünün görevini görmesi için çene kemiğine vidalanmak suretiyle yerleştirilir. Cerrahi işlem içeren bu tedavide lokal anestezi uygulanır.

Ağrısız geçen bir tedavi sürecini kapsar. Cerrahi işlem sonrasında oluşabilen diş çekimi ağrısına benzer bir hissiyat olabilir. Bu ağrılar, basit ağrı kesiciler yardımıyla hissedilmeden atlatılabilir. Korkulduğu gibi bir tedavi değildir. Sadece tedavi süreci uzundur. Sürenin uzun olması, cerrahi işlem gören bölgenin tamamen iyileşmesinin beklenmesi sebebiyledir.

İzmir’de implant tedavisi uygulayan birçok diş hekimi, güncel yöntemleri de takip ederek, seminerlere katılarak, mümkün olduğunca tüm yenilikleri de kabiliyetlerine katmaktadırlar. İzmir implant sayesinde birçok hasta konforlu ve sorunsuz bir diş sağlığına kavuşmaktadır.

İmplantlar hemen hemen sağlıklı ve 18 yaş üstü tüm bireylere uygulanabilir. Fakat risk grubunda olan hamileler bu tedaviyi doğum sonrasına ertelemelidirler. İmplantın yerleştirilebilmesi için çene kemiğinin uygun düzeyde olması gereklidir. Bunun tespiti için öncelikle 3 boyutlu diş röntgen filmi çekilmesi önemlidir.

Bazı kişilerin çenelerindeki kemik miktarı implantı yerleştirmek için yeterli seviyede olmayabiliyor. Bu eksiklik çene cerrahları tarafından kemik ekme veya kemik nakli gibi yöntemlerle giderilebiliyor. İmplant tedavisine uygun hale getirilen kişi sonrasında tedaviye hekiminin onayı birlikte başlayabilmektedir.

İmplantların titanyum malzemeden olması ve çene kemiğine vidalanması bazı soruları da beraberinde getirmiştir. Nakil işlemlerinde yaşanan, vücudun yabancı maddeyi kabul etmemesi gibi bir durum implantlar için geçerli olmasa da böyle bir söylenti sebebiyle kafalarda sorun işaretleri olabilmektedir.

Titanyum malzemeden üretilen implantlar vücut ile kusursuz bir uyum içerisindedir. Bu sebeple vücudun implantı reddetmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kişiler güvenle implant tedavisine başlayabilirler.

İmplantlar, sadece kayıp dişler için değil, estetik diş tedavilerinde de sıkça kullanılmaktadır. Kişiler estetikliğin yanında kusursuz bir sağlamlık da talep etmektedirler. Bu sebeple isteklerine en iyi cevap İzmir implant olmaktadır. Yapay kök için yerleştirilen implant vidasının üzerine eklenecek porselen veya zirkonyum dişin seçimini hasta kendi tercihine göre belirleyebilmektedir.

ortaresim.jpg

Zirkonyum dişin, diş etleriyle estetik bir görüntü sağlaması sebebiyle implant tedavisinde sıkça kullanılmaktadır. İmplant üstü zirkonyum uygulaması ile kişi hem estetik hem de sağlam bir dişe sahip olabilmektedir. İzmir zirkonyum uygulamasında fonksiyonunu yitiren dişin alınıp, yerine implant üstü zirkonyum dişin takılması suretiyle uygulanır.

Neden İmplant Üstü Zirkonyum?

Zirkonyum dişler son yıllarda diş estetiği uygulamalarında sıkça kullanılan çözüm haline gelmiştir. Diş etleriyle en güzel uyumu yakalayan zirkonyumlar bu sebeple öncelikli tercih sebebidir. Ayrıca metal desteksiz olması da dişin ağızda varlığını daha az hissettirmektedir.

Metal içermeyen zirkonyum diş, ışık altında opak bir görüntü vermez. Işığın geliş açısı sebebiyle kötü görüntü oluşturmazlar. Ayrıca sıcak soğuk hassasiyetine karşı da dirençlidirler. Bu yüzden çok sıcak ve çok soğuk içeceklerde diş sızlaması gibi hassasiyeti kişiye hissettirmezler.

Bazı ortodonti tedavilerinin pahalı geldiği durumlarda da kişiler İzmir zirkonyum tercih edebilmektedir. Doğal dişler kadar iyi fonksiyonu da elde etmek için implant tedavisinde zirkonyum dişi istemektedirler. Bu sebeple implant üstü zirkonyum uygulaması devreye girmektedir.

Kayıp dişler için uygulanan implant tedavisi, doğru tedavi ve kaliteli malzeme ile bir ömür sorunsuz kullanım sağlayabilir. Sorunsuz çiğneme fonksiyonuna sahip olurken estetik bir görünüm de elde etmek, herkesin öncelikli tercih edeceği seçenek olmaktadır.

İmplant tedavisinde elde edilecek olan fonksiyonunun yanında estetik diş modeli seçebilmek ve belirleyebilmek de kişiyi bu uygulamaya daha sıcak bakmaya itmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.