1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlk Yardım Eğitimi Alanlar İçin 5 İş Fırsatı!
İlk Yardım Eğitimi Alanlar İçin 5 İş Fırsatı!

İlk Yardım Eğitimi Alanlar İçin 5 İş Fırsatı!

İlk yardım eğitimi alan kişilere, ilk yardımcı denilmektedir. Bu kişiler; acil durumlarda hızlı ve doğru müdahaleler gerçekleştirerek, hayat kurtarma işlevi yürütürler.

A+A-

İlk Yardım Eğitimi Alanlar İçin 5 İş Fırsatı!

İlk yardım eğitimi alan kişilere, ilk yardımcı denilmektedir. Bu kişiler; acil durumlarda hızlı ve doğru müdahaleler gerçekleştirerek, hayat kurtarma işlevi yürütürler.

İlk yardım eğitimi alarak sertifika kazananlar, ilk yardımcı olarak göreve başlamaktadır. Görev ve sorumlulukları oldukça geniş olan bu kişiler, aynı zamanda çeşitli alanlarda da kariyer yapabilir. Tema Akademi teorik ve uygulamalı eğitimler sonunda, kursiyerlerin iyi bir ilk yardımcı olmalarına destek oluyor!

İlk Yardımcı Kimdir? Hangi Alanlarda Çalışabilir?

Ani ve acil durumlarda etkili müdahaleler yapmak, durumun daha da kötüleşmesini engellemek ilk yardımcıların görevidir. İlk yardımcılar; olay yerinde ilk müdahaleyi yapma, değerlendirilme, olay yerinin güvenliğini sağlama, temel yaşam desteği sağlama, yaralanmaları ve kanamaları kontrol ederek immobilizasyonu sağlama gibi becerilere sahiptirler.

İlk yardım kursu alarak sertifika kazanmaya hak kazanan kişiler; birçok alanda kariyer yapma ve iş fırsatı elde edebilmektedir. İşte, en çok tercih edilen ilk yardımcı çalışma alanları!

  • Güvenlik kursları
  • Halk eğitim merkezleri
  • Sürücü kursları
  • Cankurtaran ve deniz adamı yetiştirme merkezleri
  • Özel ve kamu işletmeleri

1 – Güvenlik Kursları

İlk yardımcıların çalıştıkları kuruma bağlı görev tanımı birbirinden ayrılmaktadır. Güvenlik kurslarında görev yapacak olan ilk yardımcılar, müfredatta yer alan konuları teorik olarak anlatmakta ve uygulamaktadır.

2 – Halk Eğitim Merkezleri

Genellikle ilk yardım sertifikasına sahip olan kişiler, halk eğitim merkezlerinde eğitim verebilmektedir. İlk yardımcılar; derslerin içeriğini hazırlama ve yapılan faaliyetleri kayıt altına alma gibi işlemleri yürütürler.

3 – Sürücü Kursları

Sürücü kurslarında beklenmeyen durumlar ve kazalar meydana gelebilmektedir. Bu iş kolunda görev alan işletmeler ilk yardımcılar ile birlikte senkronize olarak; gelişebilecek kötü durumların önüne geçebilmektedir.

4 – Cankurtaran ve Deniz Adamı Yetiştirme Merkezleri

İlk yardımcılara en çok ihtiyaç duyulan alanlardan bir tanesi sahillerdir. Tema Akademi tarafından verilen eğitimler kapsamında ilk yardımcılar; boğulma, yaralanma ve yanık gibi durumlara ilk müdahaleleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kişiler cankurtaran ve deniz adamı yetiştirme merkezlerinde ilk yardımcı olarak faaliyet gösterebilmektedir. Çok tehlikeli alanlarda ilk yardımın önemi büyüktür.

5 – Özel ve Kamu İşletmeleri

Tehlikeli, az tehlikeli ve çok tehlikeli iş sınıflarında hizmet yürüten özel ve kamu işletmeleri, bünyelerinde ilk yardımcı bulundurmalıdır. Bu noktada işletmelerin;

  • Az tehlikeli sınıflarda 20 kişide 1
  • Tehlikeli sınıflarda 15 kişide 1
  • Çok tehlikeli sınıflarda 10 kişide 1 ilk yardımcı bulundurulması zorunludur.

Temel İlk Yardım Eğitimi Nedir?

Tema Akademi ilk yardım kursu; ilk yardımcı adaylarının hastaya ya da yaralıya bilinçli bir şekilde anlık müdahale etme kalifikasyonunu sunuyor. Eğitim kurumunca gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi ders notları ve ilk yardım uygulamaları ilgili yönetmeliğine uygundur.

İlk Yardım Eğitimi Kaç Saat

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından verilen ilk yardım kursu; 16 saatlik bir eğitimi kapsıyor. Bu eğitim toplamda 2 gün sürmektedir.

İlk Yardım Eğitimi Nasıl Alınır?

Tema Akademi ilk yardım eğitimi kursu alınabilmesi için, eğitim kurumuna başvuru yapılması gerekmektedir. Eğitimlere katılmak için 18 yaşını doldurmalı ve en az ilkokul mezunu olunmalıdır. Bu şartları taşıyan kişiler bir adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile; Tema Akademi ilk yardım kursu başvurusu yapabilmektedir.

İlk Yardım Eğitimi Nereden Alınır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında ilk yardım yönetmeliği kapsamında, ilk yardım kursu alması zorunlu hâle gelmiştir. Peki, ilk yardım eğitimini kimler verebilir? İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş kurumlarca ilk yardım eğitimi verilmektedir.

İlk Yardım Eğitimi Sertifikası Nedir? Nasıl Alınır?

İlk yardım eğitim merkezi tarafından verilen ilk yardım kursu eğitimi sonunda bakanlık tarafından sınav gerçekleşmektedir. Sağlık Bakanlığı ilk yardım sertifikası nasıl alınır? Yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavından başarılı olması durumunda, ilk yardımcı sertifikası alınmaktadır. Bu sertifika Sağlık Bakanlığı tarafından verilmektedir.

İlk yardım sertifikası; çeşitli alanlarda iş fırsatlarından yararlanmak ve ilk yardım eğitici eğitimi alabilmek için gereklidir. Bu belge ile ani ve beklenmeyen durumlarda gelişebilecek kazalara acil müdahaleler yapılabilmektedir.

İlk Yardım Eğitimi Geçerlilik Süresi Nedir?

Sınavda başarı gösteren ilk yardımcılar sertifika almaya hak kazanmaktadır. Ancak bu sertifikanın 3 yıl geçerlilik süresi bulunuyor. 3 yılın sonunda yapılacak değerlendirme sonuçlarına göre güncelleme eğitim verilmektedir.

Tema Akademi İlk Yardım Kursu Ücretleri

2023 yılı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Fiyat Tespit Komisyonu eğitimlerle ilgili ücretleri belirlemiştir. Bu noktada;

Eğitim Ücretlendirme Kapsamı

Temel İlk Yardım Kursu Eğitimi: ₺1750 + KDV

İlk Yardım Güncelleme Eğitimi: ₺900 + KDV

OED Eğitimi: ₺450 + KDV

Bu fiyatlar 1 Şubat 2023 tarihi itibariyle geçerlidir. Güncel eğitim fiyat bilgileri için eğitim kurumu ile iletişime geçilmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.