1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlişkiler Daha da Geliştirilecek
İlişkiler Daha da Geliştirilecek

İlişkiler Daha da Geliştirilecek

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u Ziyaret Etti ve Önemli Mesajlar Verdi...

A+A-

Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

Kars Ticaret Borsası’nın yapısı ve işleyişi hakkında Başkonsolos Süleymanov’a bilgi veren Başkan İsmet Çelik, Kars tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu bir şehirdir, tarımdan ziyade hayvancılık bölgemizde daha da yaygındır. Hayvan ırkları bakımından Azerbaycan ile paralellik gösteren Kars’ta, hayvancılık alanında olmasa bile ; teknik, yöntem ve uygulama konularında Azerbaycan ile ilişkilerin geliştirilebileceğini belirterek, bu yönde adımların atılacağını vurguladı.

 

Azerbaycan ile ilgili her zaman iyi niyet ve düşüncelerinin olduğunu belirten İsmet Çelik, bizler de Azerbaycan’dan gelmiş insanlarız. Bölgeyi çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Azerbaycan hızlı gelişen bir ülke ve doğal zenginliklerle doludur. Büyük bir potansiyelin var olduğu Azerbaycan’da elbette ki tarım ve hayvancılık da yaygındır. Nahçıvan Kars’ın yanı başındadır. Azerbaycan ile her alanda ilişkilerin geliştirilmesi noktasında ben Kars’ı çok daha şanslı buluyorum; çünkü Azerbaycan’ın Kars’ta oldukça genç ve dinamik bir başkonsolosu var. İnşallah ilerleyen zamanlarda da başkonsolosumuzla sık sık irtibata geçip, fikir alışverişinde bulunacağız ve iki ülke hayrına iyi işler yapacağız, diye konuştu.

  

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ise Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik’e ziyaretlerinden ve düşüncelerinden dolayı teşekkür ederek ; “kısa zamanda gördüm ki Kars’ta büyük bir Azerbaycan sevgisi var. Biz olsak da olmasak da bu sevgi Kars’ta coşkuyla devam edecektir. Sayın Başkan İsmet Çelik, hayvancılık konusuna değinirken, çok doğru ifadeler kullandı. Hayvancılık alanında olmasa da teknik, yöntem ve uygulama konularında bir şeyler yapılabileceğine değindi. Nahçıvan Devlet Üniversitesi bu konuda Kafkas Üniversitesi ile önemli projeler gerçekleştirmiştir. Özellikle Nahçıvan Devlet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile bilim köprüsü kurmuş, hayvan sağlığı ve yetiştiricilik alanlarında karşılıklı ilişkiler geliştirilmiş ve dersler verilmiştir. Bu anlamda Kars Ticaret Borsası ile de bir köprü kurulabilir” dedi.

 

İki devlet, bir millet olan Azerbaycan ve Türkiye halklarının, tarım ve hayvancılık alanında da ilişkilerin geliştirilmesi noktasında çalışmaların devam edeceğini belirten Başkonsolos Ayhan Süleymanov, gelecek her iki ülke için de daha ışıklı olacaktır, dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.