1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı
İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi 7. Olağan Genel Kurulunu yaptı

​​​​​​​İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi 7. Olağan Genel Kurulu Ömer Nasuhi Bilmen Yurdu Av. Kurtuluş Boy Konferans Salonunda yapıldı.

A+A-

Genel kurul gündeminin okunmasının ardından program İstiklal Marşının okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinin 2017-2019 yılları arası faaliyetleri anlatan slâyt gösterimi ile devam eden program AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ve 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan'ın selamlama konuşmaları ile devam etti. Divan Başkanlığı oluşturulduktan sonra şube faaliyet raporlarını okumak için kürsüye çıkan Başkan Ebubekir Keleş, “Şubemizde ortalama 40 kişinin katılımıyla her cuma farklı bir konuşmacı ve konunun işlendiği cuma sohbetleri yapıyoruz. Her pazartesi Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yard. Alparslan Kartal hocamızın başkanlığında Harakani okumalarımız devam ediyor. Serhat Kalkınma Ajansı ile işbirliği içerisinde serhat kodlama ve robotik akademisi programı başlatıldı. bu program kapsamında 267 kişi eğitim aldı. programda farklı dönemlerde 12 uzman eğitmen görev aldı. eğitim içeriğinde kodlama, robotik, elektronik, iha imalat ve plotaj yer almaktadır. Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Ve Araştırma Merkezi ile işbirliği içerisinde bağlama, ney, ebru, arapça, hat-tezhip kursları açıldı. bu kurslarımıza iki yılda 500 gencimiz katılım gerçekleştirdik. Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi programımızdan dolayı Milli Eğitim Bakanlığımızın davetlisi olarak 2-3 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen eğitim teknolojileri zirvesine katıldık.” dedi.

Keleş ayrıca, Kars geneline dönük yapılan programlar, yardım faaliyetleri, İmam Hatip Okullarının eksiklerinin giderilmesi için gösterilen gayretlerden, öğrencilere yönelik burs ve eğitim faaliyetlerinden bahsetti.

Mali raporlar ve denetim raporlarının Genel Kurula okunarak ibraz edilmesinin ardından dernek organlarının seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile dernek organlarının seçimi yapıldı ve dilek ve temennilerden sonra genel kurul son buldu.

Yapılan seçim neticesinde İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesinin Yönetim Kurulu aşağıdaki şekilde oluştu.

Ebubekir Keleş Yönetim Kurulu Başkanı

Hüsnü Kapu Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı

Adem Çalkın Kaynak Geliştirme ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı

Ufuk Kayataş Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı

Hüseyin Düzgün Şube Sekreteri

Nihat Nebioğlu Üye

İsa Umurbek Üye

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.