1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İlacını doğru kullan
İlacını doğru kullan

İlacını doğru kullan

​​​​​​​İlacını doğru kullan!Kars Harakani Devlet Hastanesi doğru ilaç kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla vatandaşları bilinçlendirici broşürler hazırlıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Reçetesiz ilaç kullanılmaması içinde vatandaşlarının bilinçlendirildiği el broşürleri, doğru ilaç kullanımını anlatan fotoğraflar ile anlatılıyor.

Hastaların ilaçları her zaman su ile alınmasının önerildiği broşürde doğru ilaç kullanımı şu şekilde anlatılıyor: “ İlaçları su yerine başka içecekler ile içmeyiniz. İlaçları susuz içmek de zararlıdır. Kapsül şeklindeki ilaçlar kırılmamalıdır, ezilmemelidir ve çiğnenmemelidir.

Sıvı şeklindeki ilaçlar kullanılırken ölçek veya her dozu doğru bir şekilde ölçen bir araç kullanılmalıdır.

Süspansiyon (sıvı içinde katı madde karışımı) şeklindeki ilaçlar ya sıvı, ya yarı katı, ya da kullanmadan önce sıvı ilave edilecek şekilde katı haldedir. Katı halde olanlar, kullanılmadan önce kaynatılıp oda ısısına soğutulmuş su ilave edilip çalkalayarak kullanıma hazır hale getirilecek katı haldekiler için sıvı ilavesi, şişe üzerindeki ölçülü çizgi veya ölçülü kap yardımıyla yapılır. Aynı zamanda ambalajındaki veya prospektüsündeki hazırlama talimatının dikkatli okunması gerekir. İlaçları her zaman su ile alınız. İlaçları su yerine başka içecekler ile içmeyiniz. İlaçları susuz içmek de zararlıdır. Suppozituar şeklindeki ilaçlar makat (Rektal) yol ile uygulanır yutmayınız.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.