1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İl Müdürleri toplantısı yapıldı
İl Müdürleri toplantısı yapıldı

İl Müdürleri toplantısı yapıldı

Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında İl Müdürleri Toplantısı yapıldı.

A+A-

5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 24’üncü maddesi gereğince idarede birliğin sağlanması, işlerin gözden geçirilerek düzenlenmesi, kurumların ahenkli çalışması için gereken tedbirlerin alınmasını görüşmek ve kararlaştırmak amacıyla düzenlenen İl Müdürleri Toplantısı Vali Türker Öksüz’ün başkanlığında yapıldı.

Vali Öksüz, toplantıda yaptığı değerlendirmede; kamu kurumlarının görevinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu belirterek, vatandaşlarımızın haklı istek, şikâyet ve sorunları ile ilgilenmek, bunları takip etmek ve yerine getirmek konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Kamu hizmetlerinin vatandaşa en yakın yerde sunulması, kurumlarımızca halk toplantıları düzenlenerek vatandaşın ayağına gidilmesi, bürokratik işlemlerin azaltılmasına yönelik tedbirler alınması, vatandaş müracaatlarında kolaylaştırıcı uygulamalar yapılması ve vatandaşların haklı taleplerine yasal mevzuat çerçevesinde çözüm bulunmasını isteyen Vali Öksüz, “ Devlet malının korunması ve tasarruf tedbirlerinin alınmasına yönelik gerekli tedbirleri almak hepimizin görevidir.  Enerji, zaman, su, kırtasiye, her türlü bina, personel ve araç-gereç kullanımında hassasiyet göstermemiz, tasarruf tedbirlerine uygun davranmamız, sıfır atık projesine hassasiyet göstermemiz ve gereken önlemleri almamız ve takip etmemiz gerekiyor. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından sahip olunan kaynakların en iyi şekilde kullanılması, yatırım ve hizmetlerin daha etkin bir şekilde yürütülmesi bakımından zamanın ve insan gücünün rasyonel kullanılmasına özen göstermemiz ve özellikle işlerimizin zamanında bitirilmesi konusunda azami gayret sarf etmemiz, bu konuda gereken tedbirlerin alınmasına özen göstermek durumundayız. Kurumlarımızda çalışan personelimizin günün şartlarına ve değişen mevzuata uyum sağlamaları için hizmet içi eğitime önem vermemiz gerekiyor.”  şeklinde konuştu.

Vali Öksüz, toplumun bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın kurumlara erişilebilirlikleri konusunda gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması, kurumlarımızın ilimizin gelişmesini yakından ilgilendiren eğitim, kültür, turizm, sosyal, kültürel ve hayvancılık projelerine önem vermesi ve proje hazırlanarak uygulamaya konulması talimatlarını verdi.

Valilik Makamı Toplantı Salonunda yapılan İl Müdürleri toplantısı, kurumları ilgilendiren çeşitli konularda istişare edilmesinin ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.