1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleşti
İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleşti

İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleşti

İl Koordinasyon Toplantısı’nın 3’üncüsü gerçekleşti...

A+A-

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Kars’ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Rahmi Doğan Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kurum ve daire amirleri katıldı.

Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın ana gündemi cazibe merkezi oldu. Kars Valisi Rahmi Doğan, açılış konuşmasında sık sık yer verdiği cazibe merkezi hakkındaki ifadelerinde, yatırımcı kurum ve dairelerin bu merkeze uygun projeleri inşa etmeleri gerektiği vurgusunu yaptı.

Kars’ın Cazibe Merkezi olacağını yineleyen Vali Doğan, konuşmasında; ”Cazibe merkezleriyle ilgili bir toplantı yapacağız. Cazibe merkezleriyle ilgili Ankara’da bir toplantı yapmıştık. Kalkınma Bakanıyla beraber, şimdide 4 ilin valisi Ulaştırma Bakanımız ile birlikte bir toplantı yapacağız. Biliyorsunuz Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı Serhat Kalkınma Ajansının olduğu iller Cazibe merkezi ilan edildi. Burada ne tür yatırımlar yapılıyor. Ne tür yatırımları teşvik etmemiz lazım. Bu hususları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Başkanlığında birlikte değerlendireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da belediye olarak yapılan hizmetleri Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda gündeme taşırken, Kafkas Üniversitesi’ndeki yenilikler ve çalışmalar da KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan tarafından Kars Valisi Rahmi Doğan ve katılımcılara aktarıldı.

Toplantıda yatırımcı daire ve kurum amirleri kurumlarıyla ilgili yatırımlar hakkında bilgiler verdiler. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumların ardından tamamlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.