1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor
İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

Kars Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan içme suyu yenileme çalışmaları hızla devam ediyor.

A+A-

Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan çalışmaları yerinde  inceleyen  Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Yenilenecek içme suyu şebekesi hattıyla beraber Kars’ın 70 yıl boyunca su sıkıntısı çekmeyeceğini belirten Başkan Nevzat Bozkuş, “Biz hizmet etmek için göreve geldik. Kalıcı hizmetler yapacağız. Bunun için çalışmalarımızı tizlikle yapıyoruz” dedi.

 

 Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, göreve geldikleri günden itibaren projeler ürettiklerini ve bu projelerin  hayata  geçirilmesiyle birlikte Kars’ın çehresinin değişeceğini söyledi.

 

 Başkan Nevzat Bozkuş; “Öncelikle içme suyu şebekesinin değişmesiyle başladık. Bunun yanında yollarda geçici olarak yama çalışmaları yapıyoruz. Alt yapı çalışmaları için gerekli kurumlara yazılarımız  yazdık .

 

 Onlarda alt yapı çalışmalarını yapmaya başladılar. Amacımız şehrin alt yapısı tamamlandıktan sonra asfalt çalışmalarını başlatmak. Bunun için her şey hazır havaların düzelmesiyle birlikte asfaltlama çalışmalarımızda başlayacak. Biz ekip olarak  kalıcı hizmet yapacağız. Bu gün yap yarın boz  modeliyle  işlerimizi yapmayacağız” diye konuştu. 

 

KARS YA KÖY OLACAK YA ŞEHİR

 

 Uzay çağında şehrin göbeğinde halen hayvancılık yapıldığını ifade eden Başkan Bozkuş; “Artık bu şehirde yaşayan  insanlar  karar vermelidir. Ya köy olarak kalacağız. Veya şehir olacağız. Buna karar vermek gerekiyor.

 

Hayvancılık şehrin göbeğinde yapılmaz Türkiye’nin hiçbir yerinde tezek yığınları ve boş arazilere dökülmüş hayvan dışkıları yoktur. ‘Doğunun Uygar Kent’i yazmak hiç bir şey ifade etmiyor. Uygar olmak için öncelikle şehircilik anlayışının insanlar tarafından benimsenmesi gerekiyor. Bunun için biz en öncelikli iş olarak kentsel dönüşüm projesi hazırladık. Bu projelerle Kars’ı bu görünümden kurtaracağız” şeklinde konuştu.

 

 Kars Belediyesi tarafından başlatılan içme  suyu  şebekesi yenileme çalışmaları Paşaçayırı Mahallesi ve Havaalanı yolu üzerinden şehir merkezine doğru hızla ilerliyor. Su şebekesi çalışmaları tamamlandıktan sonra caddeler sıcak asfalt olacak. Çalışmaların sene sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.