1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İçkicilerin mekanı oldu
İçkicilerin mekanı oldu

İçkicilerin mekanı oldu

Bir zamanlar Karslıların akın ettiği tarihi hamamlar yavaş yavaş yıkılıyor.

A+A-

Bu güne kadar hiç kimsenin sahip çıkmadığı hamamlar, kimliği belirsiz kişilerin içki mekanı haline geldi.

 

Kars Kalesi’nin altında Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan tarihi İlbeyioğlu Hamamı ile Mazlumağa Hamamı her geçen gün biraz daha yıkılıyor. Buram buram tarih kokan hamamların yıkılması mahalle sakinlerini de rahatsız ediyor.

 

Gözlerinin önünde yıkılıp giden tarihi hamamlara yetkililerin duyarsız kalmasına bir anlam vermediklerini belirten mahalle sakinleri, yetkililerin bu konuya el atmasını istediler.

 

Kaleiçi Mahallesi sakinlerinden İsmet Aydın; “Yıllarca Karslılara hizmet vermiş, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini taşıyan hamamlar her geçen gün biraz daha yıkılıyor. Herkesin gözleri önünde yıkılmaya yüz tutmuş bu hamamları her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Harabeyi haline gelmiş bu hamamlara biran evvel yetkililer müdahale etmelidir. Yoksa bunlarda birçok tarihi eser gibi yıkılıp tarihin karanlıklarına gömülecektir” dedi.

 

Kars Kalesi’nin eteğinde bulunan ve 1774 tarihinde inşa edilen İlbeyioğlu Hamamı ile hemen karşısında bulunan ve 17. yüzyılda yapılan Mazlumağa Hamamı günümüzde kimliği belirsiz kişilerin içki mekanı haline gelmiş vaziyette bulunuyor.

 

50 MİLYONA ÖZEL İDARE’YE DEVREDİLMİŞTİ

 

Kaleiçi Mahallesi’nde bulunan tarihi hamamlar zamanın valisi Nevzat Turhan tarafından 50 milyona satın alınarak Özel İdare’ye devredilmişti. Yine Kars Valiliği’nin girişimleriyle Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından proje proje çalışmalarına başlanmış ve çalışmalarda yarım bırakılmıştı.

 

Yıkılmaya mahkum bir şekilde sıvaları dökülmüş, içerisi tahrip edilmiş akşamcıların ve balicilerin mekanı haline gelen tarihi hamamlar Kars Belediye Başkanlığı ve Kars Valiliği’nden ilgi bekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.