1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Hz. Muhammed,insanlığa en büyük örnektir"
Hz. Muhammed,insanlığa en büyük örnektir

"Hz. Muhammed,insanlığa en büyük örnektir"

Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajında, Hz. Muhammed’in (SAV) insanlığa en büyük örnek olduğunu söyledi.

A+A-

Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tüm Müslümanlar Peygamberimiz Muhammet Mustafa ( S.A.V ) Hazretlerinin dünyaya geldiği gün olan Mevlid-i Nevebi yi asırlardır Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Ülkemizde ise 1989 yılından itibaren bu hafta ayrıca ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak ta kutlanıyor. Türkiye Diyanet Vakfı’nca hazırlanan bu haftada hazırlanan çeşitli programlarla hem yüzyıllardır süregelen bir gelenek yaşatılmakta hem de Yüce Peygamberimizin üstün kişiliği anlatılmaktadır.

İslam Kültürü, hak ve adaleti koruyarak, adil düzen içinde kardeşçe yaşamayı hedef almıştır. Bu anlamda insanlığa en büyük örnek olan Peygamberimiz; yaşadığı hayat boyunca insanlık için bir rehber olmuş, iyi ahlakı, haksızlıklara karşı koyması, insan ilişkilerinde dengeli ve adil olmasıyla her zaman örnek bir insan olmuştur. Bizler de onun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzuru ve mutluluğu yakalarız.

Peygamberimiz için ne anlatırsak anlatalım hepsi yetersiz ve aciz kalır. Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle onun yüce ahlakını, üstün kişiliğini bir kez daha tanımaya çalışalım ve kendimize örnek alalım.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.