1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hortum elektrik direklerini yıktı
Hortum elektrik direklerini yıktı

Hortum elektrik direklerini yıktı

Son günlerde aşırı rüzgar ve hortum nedeniyle il merkekinde 3, Akyaka İlçesi’nde 3 olmak üzere toplam 6 adet elektrik direğinin yıkıldığı belirlendi.

A+A-

Kars TEDAŞ Müessese Müdürü Adem Beyribey, geçtiğimiz Cuma gününden itibaren etkili olan aşırı yağış, şiddetli rüzgar ve oluşan hortum nedeniyle 3’ü il merkezinde, 3’ü Akyaka’da olmak üzere toplam 6 adet elektrik direğinin yıkıldığını söyledi.

Beyribey, “Geçen hafta Cuma günü il genelinde etkili olan aşırı yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle Paşaçayır hattındaki fiber4-fiber5 hattı diye tabir edilen enerji hattında 3 adet direğimiz yıkıldı. Bununla birlikte Akyaka hattında da 3 elektrik direğimiz yıkıldı. Aşırı rüzgar, dolu, yağmur ve bu bölgede hortum oluşmasıyla bur aksilikler yaşandı.” dedi.

Bu tür olumsuzluklar nedeniyle yaşanan kısmi elektrik kesintilerine de değinen Beyribey, “Şehir merkezinde elektrik kesintileri kısmen yaşandı. İlçelerimizde de Sarıkamış ve Kağızman ilçeleri belirli saatlerde enerji alamadılar. Ekiplerimiz Sarıkamış’ı Horasan tarafından besleyerek enerjiyi Selim İlçesi’ne kadar almışlardır. Selim’den de Kağızman enerjisi beslenmiştir. Yıkılan direklerinde tespitleri yapıldı. Bugün itibariyle de ilgili yazışmalar yapılarak şirket merkezine bildirilecektir. Ardından yıkılan direklerin siparişi verilecektir. İhale edildikten sonra da onarılarak enerji akımı sağlanacaktır.” diye konuştu. 

Kurumun bu tür olaylarda uzun süreli elektrik kesintisine müsaade etmediğini de ifade eden Beyribey, ring sistemi nedeniyle enerjinin kısa sürede verilerek vatandaşın mağduriyetinin giderildiğini kaydetti. 

Beyribey, şunları söyledi:

“Aşırı derecede yağışlar olduğunda sistemi kurum tarafından susturuyoruz. Havai hatlarda rüzgardan dolayı tellerin birbirine değmesi, yıkılan ve kırılan ağaç dallarının üzerine düşmesiyle sıkıntılar olabilmekte. Bunun hatlara zarar vermemesi için enerji kurum tarafından kesilmekte. Diğer taraftan o yağış ve fırtına esnasında bazı trafo bölgelerinden gelen arızalar şehir merkezimizi de etkilemektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.