1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hijyen ve gıda güvenliği eğitimi
Hijyen ve gıda güvenliği eğitimi

Hijyen ve gıda güvenliği eğitimi

Metro’dan Kars Kaşarı üreticilerine hijyen ve gıda güvenliği eğitimi...

A+A-

Metro Toptancı Market, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle bölgenin en önemli yerel ürünlerinden biri olan Kars Kaşarı’nı imal eden üreticilere, temel hijyen kuralları, iyi üretim teknikleri ve  gıda güvenliği uygulamaları hakkında eğitim verdi.

Türkiye’nin yerel değerlerine sahip çıkan ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projelere imza atan Metro Toptancı Market, yerel üreticilere olan desteğine bir yenisini ekledi.

25 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Metro Toptancı Market, yerel ve geleneksel lezzetleri Türkiye’deki ve dünyadaki çeşitli satış noktalarında tüketicilerle buluşturuyor. Raflarında yer alan ürünlerin kalitesine büyük önem veren Metro, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, Kars Kaşarı imal eden yerel üreticilerle bir araya geldi.

5 Mart Perşembe günü gerçekleşen eğitimde üreticilere; geleneksel yöntemlerle üretilen Kars Kaşarını uluslararası pazara ve Metro Market raflarına koyabilmek için gerekli olan temel hijyen kuralları, iyi üretim teknikleri ve gıda güvenliği uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Eğitimin öncesinde Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Metro üst düzey yöneticileri, YÜCİTA Başkanı Yavuz Tekelioğlu ve bir yerel üreticinin katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

Metro, Kars Kaşarının dünya ligine çıkması için çalışıyor

Metro Toptancı Market Gıda ve Gıda Dışı Satın Alma Direktörü Thomas Rudelt toplantıda yaptığı konuşmada, onlarca medeniyetin yüzyıllar boyunca yaşadığı bu topraklarda, başka hiçbir yerde olmayan zenginlikteki mutfak kültürüne olan hayranlığını dile getirdi. Metro Toptancı Market olarak Türkiye’nin yerel değerlerine sahip çıktıklarını ve bu amaçla Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi’ni yürüttüklerini belirten Rudelt, “Bugün tam 50 coğrafi işaretli ürün, Metro Market raflarında tüketicilerle buluşuyor ve daha da ötesi tüm dünyaya satışı yapılıyor. Ayrıca coğrafi işaretli ürünlere destek vererek tüketiciyi ve üreticiyi aynı oranda haksız rekabetten korumayı ve ürünün yok olmasına engel olmayı hedefliyoruz” dedi.

Rudelt, sözlerine şöyle devam etti: “Kars Kaşarı, bu topraklarda üretilen en lezzetli peynir çeşitlerinden biri. Yüzyıllar öncesine giden bir geçmişi var. Metro Toptancı Market olarak yerel değerlere verdiğimiz önem çerçevesinde Kars Kaşarına sahip çıkmayı da görev kabul ettik. Kars Kaşarına Coğrafi İşaret kazandırmak için YÜCİTA ile işbirliği yürütüyoruz. Ancak Kars Kaşarı halen birçok yerde geleneksel yöntemlerle üretiliyor. Metro olarak bu yerel değere raflarımızda yer verebilmemiz ve dünyaya açabilmemiz için birtakım temel hijyen kuralları, en iyi üretim teknikleri ve gıda güvenliği uygulamaları büyük önem taşıyor. Bu eğitim aracılığıyla Karslı üreticileri bir ortak noktada buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Peynir Üretiminde Gıda Güvenliği Eğitimi’nde yerel üreticiye bilgilerini aktaran Metro Toptancı Market Kalite Güvence Grup Müdürü Tülay Özel de “Tedarikçileri gıda güvenliği konusunda eğiterek bilinç seviyesini artırmayı çok önemli buluyoruz. Geleneksel ürünlerimizin en kaliteli olanlarını Türkiye’de ve dünyada bulunan tüm Metro mağazalarına ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

METRO TOPTANCI MARKET HAKKINDA

Metro Toptancı Market, dünyanın en önemli uluslararası perakende şirketlerinden Metro Group’un satış şirketlerinden biridir. Metro Toptancı Market, profesyonellerin kendileri ve işyerleri için ihtiyaç duydukları 20.000 çeşit gıda ve 30.000 çeşit gıda dışı ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek sunmaktadır.

Metro Toptancı Market, 28 ülkede 750’ye yakın mağazayla hizmet vermektedir. Dünya çapında 110.000’den fazla çalışanı olan şirket, tüm dünyada 21 milyon profesyonel müşteriye hizmet vermektedir.

Metro Group’un lokomotif şirketi olarak kabul edilen Metro Toptancı Market, ülkemizde 1990’dan bu yana faaliyet göstermektedir. Uygun fiyatlı, taze ve kaliteli on binlerce ürün, yurt çapına yayılmış 31 Metro Toptancı Market mağazasında satışa sunulmaktadır.

Tüm Metro mağazalarında “Tarladan Çatala” gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulmasını esas alan bir standart olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartları yüzde 100 uygulanmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.