1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hiçbir Kurum Ödeneğim Yok Diyemez
Hiçbir Kurum Ödeneğim Yok Diyemez

Hiçbir Kurum Ödeneğim Yok Diyemez

Vali Ahmet Kara : Kars’ta herhangi bir birim, “Benim ödeneğim yoktu” diyemez...

A+A-

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Defterdarlığı’nın düzenli ve disiplinli çalışması, gelirlerin düzenli toplanması ve disiplinize edilmesiyle ödenek sıkıntısı çekilmediğini söyledi.

Verginin kutsallığı ve vergi ödemenin düzenli olmasıyla ekonomideki kalkınmanın öneminden söz eden Vali Kara, “Gelirleri toplamadaki hassasiyetlerine ve diğer harcamayı yapan birim müdürlerimizin, yani muhasebe müdürlerimizin de ölçülü harcamalarından dolayı kendilerini kutluyorum. Çünkü Türkiye 10 yıl önce, 2001 krizinde 26. büyük ekonomiymiş. 10 yıl geçti ve 10 yılda da 10 basamak atlamış. Şu anda da dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip. Bu da arkadaşlarımızın fedakarlıklarından kaynaklandı. Baştakilerin de disiplinli düzgün politikalar tespit etmeleriyle oldu.” dedi.

Vali Kara daha sonra şunları söyledi: “Bugün Kars’ta herhangi bir birim diyemez ki “Benim ödeneğim yoktu, param yoktu” veya “şu işi yapamadım” diyemez. Çünkü bu arkadaşlarımızın sayesinde, gelirlerin güzel toplanması, disipline edilmesi sayesinde biz de bugün ödeneksizlik çekmiyoruz. Bu durumdan da çok memnunum. Biz ne zaman Ankara’ya gidip desek ki “bizim şu paraya ihtiyacımız var” derhal o para çıkıp geliyor. Ankara’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü ziyaretimde de “Ebu-l Harakan-ı Hazretleri’nin etrafının temizlenmesi gerekir. Koruma alanlarının belirlenmesi ve oradaki eski binaların temizlenmesi lazım.” dediğimde, “Şu anda hemen 1 milyon verelim sonrasını düşünelim” denildi ardından da Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne de “Bu konuyu hemen incele” talimatı verildi. Yani ne zaman hangi gruba gitsek bu şekilde karşılanıyoruz. Burada en büyük pay maliyecilerindir. “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” diyoruz ya kazançlarını vergilendirmeyenlerinde kayıt altına girmelerini, en güzel şekilde vergilendirmelerini, kazançlarını mübarek etmelerini arzu ediyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.