1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hesap Soran Yok
Hesap Soran Yok

Hesap Soran Yok

Kars’ta makam saltanatı aldı başını gidiyor. Bazı müdürler, yan gelip yatıyor, makamlarında saltanatın tadını çıkarıyor...

A+A-

Kars’ın anlı şanlı müdürleri var.

Kimisinin sadece adı müdür.

Kimisi ise ; el, etek ve ayak öperek müdür olmuştur.

İşte bu müdürler, son günlerde dillerden düşmez oldular.

Vatandaş her gün bu müdürleri şikâyet ediyor, Vali Ahmet Kara da olmasa diyor ; “Kars'ın vah haline…”

 

Müdürleri her toplantı da “çalışmaya teşvik eden” Vali Kara'nın sözleri anlaşılan müdürlerin bir kulağından girip, diğer kulağından çıkıyor. Onlar saltanatlarına devam ederken, vatandaş gördükleri manzara karşısında kızgın...

 

Son günlerde kamu kurum ve kuruluşlarına ait arabaları vatandaş piknik alanlarında görmeye başladı. Sarıkamış Soğuksu Piknik Tesisleri, Dereiçi, Çıldır Gölü ve Benliahmet Tren İstasyonu'nu mekan tutan daire müdürleri gönüllerince eğleniyor. Makam araçları bürokratların eş ve çocuklarına da hizmet veriyor. Bürokrat eşlerini “ev gezmeleri”ne taşıyan araçlar, çocuklarını da her gün okuldan eve sağ salim teslim ediyor. Bu arada, akşam bürokratların evlerine ekmek götürmeyi de ihmal etmeyen makam araçları hafta içi her gün havaalanı yolu üzerindeki Karadeniz Ekmek Fabrikası'ndan ekmek almayı da ihmal etmiyor. Bu iddialar adı geçen yerlerdeki güvenlik kameralarından rahatlıkla tespit edilebilir.

 

Her gün gazetemizi arayan Karslılar :

“ -  Efendim ; falan müdür köydeki cenazeye makam aracıyla geldi.

   - Efendim ; falan müdür Hasan Harakani Türbesi'ne makam arabasıyla gitti.

   - Efendim, şuranın müdürü Cuma Namazına makam arabasıyla geldi. (Bu arada daire müdürleri genellikle Vali Ahmet Kara'yı takip ederek Cuma Namazı'nı kıldığı camiyi tercih ediyor.)

- Efendim, müdür bey düğüne makam arabasıyla gitti.” gibi şikâyetlerde bulunurken, bize tek bir soru sormak kalıyor : “Bunlara kim dur diyecek!”

 

Bir çoğuna tanık olduğumuz durum karşısında, merak ettiğimiz ikinci bir konu ise ; bu şoförlere mesai ücreti verilip verilmediğidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.