1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hersek'te evlendi Kars’a geliyor
Hersekte evlendi Kars’a geliyor

Hersek'te evlendi Kars’a geliyor

Bosna-Hersek'te konuşlanan Avrupa Birliği Barış Gücünde (EUFOR) görevli olduğu sırada başarılı çalışmalarıyla halkın gönlünü kazanan Yarbay Tolga Karapirim, evliliğini de bu ülkeden yaptı.

A+A-

Bosna-Hersek'te konuşlanan Avrupa Birliği Barış Gücünde (EUFOR) görevli olduğu sırada başarılı çalışmalarıyla halkın gönlünü kazanan Yarbay Tolga Karapirim, evliliğini de bu ülkeden yaptı.

 

EUFOR bünyesindeki Türk birliğinde görev yapan ve bir süre önce tayini Kars'a çıkan Yarbay Karapirim, Bosna-Hersek'te bulunduğu 8 ayda önemli çalışmalara imza attı. Türkçe kursları düzenlenmesi, ülkedeki ihtiyaç sahibi okulların eğitim araç ve gereçlerinin temin edilmesi, 23 Nisan ve 19 Mayıs etkinlikleri düzenlenmesinde önemli görevler üstlenen Yargay Karapirim, bu ülkedeki halkın gönlünü ise kurduğu yakın temasla kazandı.

 

Yarbay Karapirim, Kars'a tayininden bir süre önce Bosna-Hersek'in Tuzla kentinde Dijana İbrahimoviç'le tanıştı. Dijana İbrahimoviç'in ailesinin de onay vermesi üzerine Karapirim ve İbrahimoviç, Tuzla'da düzenlenen törenle dünyaevine girdi.

 

Gelinin ailesi, yakınları ve Yarbay Karapirim'in silah arkadaşlarının katıldığı düğün töreninde, Türkiye ve Bosna-Hersek bayraklarıyla süslenen araçlar önce "adet" gereği şehir turu attı. Davetliler, daha sonra düğün salonunda düzenlenen programa katılarak, çiftin mutluluğuna eşlik etti.

 

Tuzla Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölümü mezunu olan Dijana İbrahimoviç, Türklere karşı büyük sevgisi bulunduğunu, bu nedenle Türkoloji okuduğunu ifade ederek, "Şimdi de hem bir Türkle hem de sevdiğim biriyle evlenmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

 

Gelinin babası Nisad İbrahimoviç de çifte mutluluklar dileyerek, "Kızım bizden ayrılacağı için üzgünüm. Ancak kızımı bir Türk'le evlendirdiğim için mutluyum. Bu tür evliliklerin olması Boşnak ve Türk kardeşliğini daha da pekiştirecektir" dedi.

 

Yasal Uyarı : Yayımlanan haberin tüm hakları gazetekars.com, HÜRYURT Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.