1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Her dört köyden birinin İmamı yok
Her dört köyden birinin İmamı yok

Her dört köyden birinin İmamı yok

Araştırmacı-Yazar Ercan Birdal kaleme aldı : “Kars’ta her dört köyden birisinin İmamı yok"

A+A-

Temmuz ayının ilk cumasında Cuma namazını kılmak için kendi köyüm olan Subatan ‘a gittim. Camiye girdiğimde İmamın olmadığını gördüm. Komşulara sorduğumda, yaklaşık dört aydır yeni İmam gelmediğini söylediler. Kars’ın büyük köylerinden, merkezi ve turizm yolu üzerinde olan köyümüzde köy imamının olmayışı köylülerimizi üzdüğü gibi beni de dehşete soktu.

Din hizmetlerinin ne kadar önemli olduğu, devamlılığının asla ve asla kesintiye uğratılmaması gerektiği bütün inanan müminlerce bilinmektedir. Hele köylü vatandaşlarımız arkasında namaz kılacak ,ezan okuyacak ve Allah gecinden versin cenazesini kaldıracak ve defnedecek bir imamlarının olmamasını kabul etmez ve hoş karşılamaz.konuyu hemen İl Müftümüze doğrudan şifahi olarak ilettim. Yeterli kadromuz yok, atama için kadro bekliyoruz dediler. Ancak bu konuda sorun sadece Subatan köyünde değil doksan küsür köyde imam olmadığını da üzülerek açıkladılar.

Bilindiği gibi Kars ilinde üçyüzyetmiş küsür köy bulunmakta. Bu demek oluyor ki her dört köyden birisinin imamı yok. Allah aşkına bırakın bu memurculuk zihniyetini, yok kadroluydu, yok sözleşmeliydi. Bu gereksiz statikoculuğa vatandaşın karnı tok kulağı tıkalı. Yeri geldiğinde MİLLET diye bol bol laf üretiyoruz. İnsanımızın en kutsal hakkı olan inanç ve ibadet hürriyeti üzerine ipotek koymayalım. Hele hele bu konuda üstün hizmetler sunan, ileri demokrasi konusunda asla taviz vermek itemeyen iktidarımızın ülke genelinde ki bu soruna bigane kalması inanılır şey değildir. Bu konu yakın bir zamanda Kars’a gelen Diyanet İşleri Reisine aktarılmış ivedi tedbir alınması istenmiş olduğu da sayın müftümüz tarafından açıklanmıştır. Ancak hiçbir şey değişmemiş. Ne gelen var nede giden.

Bu konunun Ramazana kadar mutlaka çözülmesi gerekmektedir. Din ve ibadet hizmetinin devlet tarafından yerine getirilmesi Anayasal bir kuraldır. Bu kuralı, öncelikle siyasiler başta olmak üzere sayın Başbakanımıza, Din işleriyle ilgili Bakanımıza, Diyanet İşleri Başkanına, İlimizin parlamenterlerine (özellikle iktidar partisi milletvekillerimize) siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanlarına, bürokratlarımızdan; sayın Valimize, sayın İl Müftümüze, sayın İlçe Kaymakamlarımıza, İlçe Müftülerimize ve Köy Muhtarlarımıza (Kabak sonunda muhtarları başında patlayabilir) HATIRLATIRIZ…

Hiç bir gerekçe AZİZ MİLLETİMİZE mazeret olarak sunulamaz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.