1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hemşireler Günü Konferansı
Hemşireler Günü Konferansı

Hemşireler Günü Konferansı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Hemşirelerin artık doktorların dediğini yapan değil, mesleğinin gereğini ve sorumluluklarını yapanlar olduğunu söyledi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Dünya Hemşireler Günü nedeniyle konferansa ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. Nihat Bayşu Konuk Evi’nde düzenlenen konferansın açış konuşmasını yapan KAÜ Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İsmet Takçı, Sağlık Yüksekokulu hakkında bilgi verdi.

 

Ardından KAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhemşiresi Aylin Çakmakçı Çarkı, sağlık personelinin görev ve sorumluluklarını, sıkıntılarını dile getiren bir konuşma yaptı.

 

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, insan sağlığına hizmet gibi çok önemli ve çok kritik görevleri yerine getiren ve sorumluluk alan bu mesleğin eğitiminin günümüzün değişen ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

 

Alan eğitimi, uzmanlık eğitimi, yüksek lisans ve doktora eğitimi gibi üst eğitimlerin alt yapılarının hazırlanması ve yaygınlaştırılmasa gerektiğini de belirten Güven, “Ayrıca yaşam boyu eğitimle tıp alanındaki yenilikler takip edilmelidir. Yine insan hareketlerinin artması ve sağlık turizmi bu fedakâr meslek elemanlarına ‘bir yabancı dili bilmek’ gibi bir sorumluluğu da yüklemektedir. Biz Kafkas Üniversitesi olarak her geçen gün eğitim kalitesini arttırma ve değişen koşullara uyarlama çabası içerisindeyiz.” diye konuştu.

 

Öğrencilere de seslenen Güven, “Sevgili öğrenciler, Hemşirelik mesleği, toplumumuz tarafından bugün daha iyi tanınan, kutsal ve onurlu bir meslektir. Hemşireler artık doktorların dediğini yapan değil mesleğinin gereğini ve sorumluluklarını yapanlardır. Bu durum bu mesleğe olan ilgiyi ve tercihi de arttırmıştır. ÖSS sonucunda mevcut kontenjanlarımızın tamamının dolması bunun bir göstergesidir. Mesleğin tercih edilen mesleklerden olmasında bir diğer neden de iş ve istihdam alanının geniş olması ve halen ciddi ihtiyacın bulunmasıdır.” şeklinde konuştu.

 

Güven, daha sonra şunları söyledi:

 

“Görev, yetki ve sorumluluk bakımından çok geniş bir alanda hizmet veren hemşireler, insan sağlığının her aşamasında görev alan, kişinin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma ve iyileştirmeye yardım eden, gerek koruyucu gerekse de tedavi edici hizmetlerin uygulanmasında çok önemli rol üstlenen bir mesleğin elemanlarıdır. Bu mesleğin temelinde bilgi, maharet, sevgi, saygı, hoşgörü ve disiplin vardır. Hastanenin veya sağlık kuruluşunun başarısında da, hekimin başarısında da direkt veya dolaylı olarak katkıları vardır. Ülkemizin her yerinde, en ücra bir köyde veya kentte, zor şartlar altında nöbetli çalışma ve zaman zaman mesleğiyle ilgisi olmayan hastane içinde nerede ihtiyaç varsa o alana görevlendirilmeleri bu mesleğin ne kadar zor ve sabır gerektiren bir meslek olduğunu göstermektedir.”

 

Hacettepe Üniversitesi sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi, Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker ise “Hemşirelikle İlgili Mevzuatta Değişim ve Eğitime Etkisi” konulu konferans verdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.