1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP, Kars’ta seçim startı verdi
HDP, Kars’ta seçim startı verdi

HDP, Kars’ta seçim startı verdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars il Başkanlığı, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için aday adayı başvurularını almaya başladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

HDP Kars İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Eşbaşkan Nuriye Erkmen yaptığı açıklamada, partisinin bugün itibarile seçim startı verdiğini ve iddialı olduklarını bildirdi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın da katıldığı basın toplantısında açıklamada bulunun Nuriye Erkmen, aday adaylarının dosyalarını kabul etmeye başladıklarını söyledi. Yaklaşan yerel seçimlerin Kars halkı için hayırlı olsun dileklerinde bulunan Erkmen: “2016 yılından sonra HDP belediyelerine kayyumlar atanmaya başlandı. 102 belediyemizden 95’ine kayyumlar atandı. Aslında bu kayyumlar, belediye ve bazı kurumlara atanmadı, doğrudan halkın iradesine atandı. Belediyeler dışında diğer kurumlara da atandı. Çünkü mevcut sistemin menfaatine ve çıkarına yaranmadıkları için bu kayyumlar atandı. Biz bugün Kars’tan diyoruz ki, ‘Biz Kars’ta iddialıyız, kazanacağız. Halkın olan belediyeleri tekrar halka teslim edeceğiz. Bu haksızlıklara göz yummayacağız.” Ve yine Kars’ta yaşayan bütün halklarımıza duyuruyoruz ve diyoruz ki ‘biz güçlüyüz, iddialıyız, biz tüm halkların partisiyiz. Tekçi zihniyetin partisi değiliz. Her zaman ayakta olacağız. Halkın olan haklarını tekrar halka vereceğiz.’ Kars’ta yaşayan tüm kadınları daha çok etkileyen ciddi bir ekonomik kriz var. Bu krizden en çok etkilenen Türkiye’deki ve Kars’ta ki kadınlardır. Çünkü kriz kadınların mutfağına yansıyor. Bu nedenle tüm kadınlar olarak bir bütün olmamız gerekiyor. Bu nedenle yerel seçimlere çok güçlü girmemiz gerekiyor. Ülkemizin çıkar ve menfaatlerini gözlemlemeliyiz. Karslılar gerçekten bir belediyecilik istiyorlarsa biz HDP belediyeciliğine adayız, güçlüyüz ve kazanacağız. Tüm halkları HDP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler tüm Kars halkı için hayırlı olsun” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

0-029.jpg1-178.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.