1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP, Kars'ta İddialı : "Kars'tan kesin 2 milletvekili seçilecek, 3-0'da yapabiliriz"
HDP, Kars'ta İddialı : "Kars'tan kesin 2 milletvekili seçilecek, 3-0'da yapabiliriz"

HDP, Kars'ta İddialı : "Kars'tan kesin 2 milletvekili seçilecek, 3-0'da yapabiliriz"

HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, 14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekilliği seçimlerine Yeşil Sol Parti listelerinden gireceğini söyledi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

HDP’nin ve Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçimlere olan yaklaşımına dair HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, parti binasında düzenlediği basın toplantısında partilerinin kapatılma ihtimaline karşı seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında gireceklerini bildirdi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için partisinin aday çıkarmadığını söyleyen Anli, “28. dönem milletvekilliği seçimi yapılacak, bizler Serhat bölgesinde dosya kabulünü Ağrı ve Van’da yapıyor, biz de Kars’ta 6 milletvekili aday adayı arkadaşımızla birlikte bugün Ağrı’ya giderek müracaatlarını yapacağız. Müracaatlarımız Ankara, İstanbul ve İzmir’de de devam ediyor. Şuan Kars’ta 6 arkadaşımız bize müracaat etti. Başvurular tamamlandıktan sonra resmi rakamları kamuoyuyla paylaşacağız. Biliyorsunuz HDP gençlik ve kadın partisidir, bundan dolayı genç, kadın ve engelli aday adaylarımızdan ücret almıyoruz, erkek adaylarımızdan da 15 bin TL ücret talep ediyoruz. Her seçim olduğu gibi bu seçimde de listelerimizde kadın adaylara da yer vereceğiz.” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın 81 ilde kendi adaylarıyla milletvekili seçimine gireceklerini de anımsatan Anli, “HDP, seçime Yeşil Sol Partisi çatısı altında girecek. Yeşil Sol Partisi de HDP’nin bir bileşenidir. Hedefimiz en az 100 milletvekili ile parlamentoya girmektir. Kars’ta da bütün anketler gösteriyor yüzde 40’a yakın bir oy oranımız var. Bu anketlere göre Kars’tan kesin 2 milletvekilimiz seçilecek, adaylarımız da açıklandığında o rüzgarı ve halkımızın desteğini de alarak 3-0 yapma gücüne de sahibiz.” ifadesini söyledi.

Açıklamasının ardından Başkan Anli, milletvekili aday adayları Mustafa Özyağcı, Hakan Topçu, Sertaç Çelikkaleli, Neşe Üstebay, Şevin Tut ve Ayhan Gezici’yi yalnız bırakmayarak müracaatlarını yapmak üzere Ağrı’ya hareket etti.

hdp-secime-yesil-sol-parti-ile-giriyor-1.jpghdp-secime-yesil-sol-parti-ile-giriyor-2.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.