1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP Kars İl Başkanlığı, tüm partilere ‘sessiz kalmayın’ çağrısı yaptı
HDP Kars İl Başkanlığı, tüm partilere ‘sessiz kalmayın’ çağrısı yaptı

HDP Kars İl Başkanlığı, tüm partilere ‘sessiz kalmayın’ çağrısı yaptı

HDP Kars İl Başkanlığı gerçekleştirdiği basın açıklamasında, dün aralarında Iğdır’ın da bulunduğu 4 HDP belediyesine kayyum atandığına dikkat çekerek, bütün partilere ‘sessiz kalmayın’ çağrısı yaptı.

A+A-

HDP Kars İl Başkanlığının bulunduğu bina önünde İl Başkanı Cengiz Anli tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de artık seçimlerin bir anlamının ve meşruiyetinin kalmadığı vurgulandı.

Anli, 5 partili ile birlikte sosyal mesafeyi koruyarak yaptığı basın açıklamasında; “Bu ülkeyi var eden ve insanlık zirvesine ulaştıran hak, hukuk ve adalettir. Bunları uygulamayan her hükumet, tükenmeye mahkûmdur.

Bugün yaşadığımız ülkede ne yazık ki doğaya, çevreye, ekoloji, tarihi değerlere ve halkın iradesine saygı gösterilmiyor.

Kayyum adı altınca HDP’nin seçilmişlerine ve yöneticilerine büyük baskılar uygulamaktadır. Halka hizmet etmesi gereken seçilmişlerimiz bugün cezaevlerinde tutulmaktadır. Yüzde 80 ve 90’lara varan oy almış seçilmişleriniz tehdit ediliyor yada mahkeme kapılarındadır.

Kayyum adı altında belediyelerimiz gasp edilmiştir. Bu hükumet milli iradeden bahsetmektedir. Fakat görülüyor ki kendisi milli iradeyi tanımamaktadır. HDP belediyelerinin yaptığı hizmetler şeffaflığıyla dürüstlüğü ile halkın sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmesi ve hizmet aşkı ile dünyaya örnektir.

Dolayısıyla bunu hazmedemeyen bu hükumet ve küçük ortağı ülkemizi esir alan korona virüs salgınına karşı önlemler alacağına, halka sahip çıkan belediyelerimizi gasp etme derdine düşmüşlerdir. Ve bütün gündemlerini HDP üzerine kurmuştur. Bütün partilere çağrımızdır, ‘sessiz kalmayın’

Hükumet ve küçük ortağı keyfi olarak yaptıkları gösteriyor ki Türkiye’de seçimlerin bir anlamı ve meşruiyeti kalmamıştır.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.