1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDK-Halk buluşması
HDK-Halk buluşması

HDK-Halk buluşması

BİRTANE: ÖRGÜT KELİMESİ ESKİDEN KORKULAN KELİMEYDİ...

A+A-

Çözüm için müzakere, Barış için eşitlik kampanyası kapsamında Kars Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen panele katılmak için Kars’a gelen İstanbul Bağımsız Milletvekili HDK Yürütme Kurulu Üyesi Levent Tüzel, BDP Mersin Milletvekili HDK Yürütme Kurulu Üyesi Ertuğrul Kürkçü ve BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Sim-Er Otel’de kahvaltılı toplantıda vatandaşlarla bir araya geldiler.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kars Meclisi tarafından düzenlenen kahvaltıya; BDP Kars İl Başkanı Şerafettin İldirim, BDP’li Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay, BDP’li Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Kars Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, Borsa Başkan Yardımcısı Metin Durmuş, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, bazı STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Kars’ın sorunlarının ele alındığı, çözüm önerilerinin değerlendirildiği kahvaltıda konuşan Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik, sürece barışçıl katkının önemine değinerek, “Herkes birbirini kucaklasın. Kars kapı şehridir ve biz biriz ve beraberiz, kanız ve canız. Bu huzuru ve kardeşliği yürütmeye hepimiz varız.” mesajları verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy ise, “Yıllardır barış ve kardeşliğin olduğu ülkede yaşıyoruz. Barış olsun, özgürlük olsun, kardeşlik olsun istiyoruz.” diye konuştu.

Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Metin Durmuş da, hayvancılık ve et sorunlarıyla ilgili konuşma yaparak tüm bunlara çözüm bulunmasını istedi.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de, yaptığı değerlendirme konuşmasında, “İnsanlar 40 yıldır süren savaşın barışla sonuçlanmasını istiyor. Barışın da savaşını kendimiz vereceğiz. Seslerimizi birlikte yükseltmeliyiz. Örgüt kelimesi eskiden korkulan bir kelimeydi ama bugün herkes bunu dillendiriyor.” dedi ve STK’lardan sorunları kendilerine dosyalar halinde sunmalarını istedi.

Kahvaltılı toplantı genel değerlendirmeler ve karşılıklı konuşmalarla devam etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.